Wat is het echte doel van de campagne ‘Stop Hate for Profit’ tegen Facebook? Hint: het heeft niets te maken met ‘haatdragende taal’

wat-is-het-echte-doel-van-de-campagne-‘stop-hate-for-profit’-tegen-facebook?-hint:-het-heeft-niets-te-maken-met-‘haatdragende-taal’

01-07-20 06:33:00,

Een astroturfcampagne met diepe zakken heeft de indruk gewekt dat Facebook-gebruikers racisme op het platform op de korrel hebben, maar de campagne ‘Stop Hate for Profit’ is een naakte politieke machtsgreep door de gebruikelijke verdachten.

De campagne kwam eerder deze maand naar voren en heeft enorm veel steun gekregen van bedrijven die graag de Black Lives Matter-box willen controleren en hun imago willen opfleuren. Maar het is niet duidelijk of deze bedrijven hebben gekeken wie er achter het initiatief zitten, of wat hun bedoelingen zijn. De organisatoren van Stop Hate for Profit lijken zich minder bezig te houden met het stoppen van ‘haat’ dan met het zich een weg banen naar de bestuurskamer van Facebook en de macht grijpen om politieke tegenstanders permanent het zwijgen op te leggen.

De website van Stop Hate for Profit wordt beheerd door de Anti-Defamation League, een belangenbehartigingsgroep die berucht is om haar hardhandige censuurtactieken die opscheppen over haar betrokkenheid bij het opschonen van YouTube-inhoud en regelmatig kritiek op het Israëlische beleid smeren als antisemieten met schuimende mond. Opgenomen co-sponsors van de campagne zijn onder meer de activistische organisaties Color of Change, de National Hispanic Media Coalition en een “persvrijheid” -groep genaamd Free Press, die volgens haar missie de media wil veranderen om de democratie te transformeren tot een ​​rechtvaardige maatschappij.” In de praktijk vertaalt zich dat blijkbaar in het verlenen van dekking voor “vrije pers” aan ideologisch gemotiveerde censuurcampagnes.

Vergis je niet, Stop Hate for Profit is ideologisch gemotiveerd en het doel is censuur. Alle drie de bovengenoemde groepen hebben ten minste één gemeenschappelijke geldschieter: miljardair-valutaspeculant George Soros ‘Open Society Foundations. Soros heeft er geen geheim van gemaakt dat hij Facebook-topman Mark Zuckerberg uit de toppositie wil hebben, en eerder dit jaar een reeks steeds meer losgeslagen opinies heeft geschreven waarin hij de sociale media-tycoon beschuldigt van samenspannen met de Amerikaanse president Donald Trump om de laatste herkozen te krijgen. Soros eiste herhaaldelijk niet alleen dat Zuckerberg uit de macht zou worden ontzet, maar ook dat Facebook zou worden ontdaan van de wettelijke bescherming van Sectie 230, en wordt behandeld als een uitgever en niet als een platform – en dus aansprakelijk wordt gesteld voor alle door gebruikers gegenereerde inhoud.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze groep door Soros gesteunde organisaties toevallig zijn zinnen heeft gezet op de winstgevendheid van Facebook.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: