Belgische staatsviroloog: “Mondmaskers creëren awareness” – Viruswaanzin

belgische-staatsviroloog:-“mondmaskers-creeren-awareness”-–-viruswaanzin

02-07-20 10:47:00,

Erika Vlieghe voorstander verplichte mondmaskers in winkels

Door mr. Jeroen Pols

Virologe Erika Vlieghe wil mondmaskers verplichten in winkels. Het bewijs dat ze werken is niet overtuigend maar het is vooral nuttig omdat ze een bewustzijn bij de bevolking creëren dat het corona-virus nog lang niet uit de maatschappij is verdwenen. Zoals velen al vermoedden, is dit kennelijk het echte doel van de mondmaskers.

 In België zijn mondmaskers onder meer verplicht in het openbaar vervoer, stations, in delen van het onderwijs, op de werkvloer als er onvoldoende afstand kan worden gehouden en ook in bepaalde musea. In winkels zijn ze niet verplicht, maar worden ze sterk aangeraden. De vraag van verschillende virologen om ze toch te verplichten in de winkels, werd tijdens de meest recente Nationale Veiligheidsraad niet gevolgd door de politiek. Die houdt het bij “sterk aanbevolen”.

Minister De Block is op dit moment nog geen voorstander van mondmaskers omdat deze verplichting ook gehandhaafd moet worden. Vlieghe hoopt echter dat dit verandert. “Je kan met mondmaskers echt weer awareness genereren. Mensen er bewust van maken dat het nog niet voorbij is, dat er iets aan de hand is en we met zijn allen voorzichtig moeten zijn. En dat is ontzettend belangrijk. En als er een verplichting zou zijn, dan zouden mensen dat dragen. Dat is eenvoudig en eenduidig en het is een duidelijk symbool dat het nog niet voorbij is en we voor elkaar moeten blijven zorgen. Ik denk dat dat het vitale punt is”, aldus Vlieghe.

Het is zorgwekkend dat bevolkingen wereldwijd aan dit soort maatregelen onderworpen worden terwijl de noodzaak niet is aangetoond. De WHO raadt het dragen van mondmaskers van niet geïnfecteerde mensen alleen aan in het geval zeer ernstige pandemieën. Daarvan is geen sprake. Voorwaarde hiervoor is overigens dat het mondmasker meermaals per dag wordt vernieuwd om gezondheidsschade te voorkomen. De uitlatingen van Vlieghe bevestigen wat velen al vermoedden, namelijk dat een straatbeeld met maskers de mensen angstig houdt.

Meer lezen:

https://viruswaanzin.nl/wp-content/uploads/2020/06/Prod-41-WHO-non-pharma-measures-9789241516839-eng-1-1.pdf

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/06/28/erika-vlieghe-over-mondmaskers-creeren-awareness-dat-virus-nog/

 » Lees verder