Nieuwsbrief juli 2020

nieuwsbrief-juli-2020

02-07-20 11:16:00,

adbroere_blue

Volgens Yuval Harari, auteur van onder andere Homo Deus, de Mensgod, staan wij aan de vooravond van een nieuwe sprong in de menselijke evolutie. Op 4 februari sprak Harari met de Nederlandse schrijver Adriaan van Dis, die hem met kennelijke bewondering te woord stond. De mensheid is aan een grens gekomen en het is tijd voor een opvolger van de Cro Magnon mens, die 50.000 jaar succesvol is geweest, maar die nu aan vervanging toe is. Harari sprak over de transhumane mens, die ontdaan van de tekortkomingen van de biologische mens een verbeterde versie van zijn voorganger zou zijn. De technologie is er klaar voor. Ook had Harari het over een drastische afname van de wereldbevolking. Ik vond het verbijsterend dat dit voor zoete koek werd geslikt door de kijkers, de interviewer, de aanwezigen bij het programma en dat er geen enkele kritische vraag werd gesteld. Misschien wel omdat iedereen toen dacht dat het slechts een filosofisch concept was.

Begin februari 2020 was Covid-19 nog ver weg van Nederland. Er kwamen wel berichten over dit virus uit China, maar dat baarde de meeste mensen nog geen zorgen. Dit veranderde eind februari echter snel, toen er een man in Codogno (Noord-Italië) bleek te zijn besmet met het virus. Hij had voordat het werd ontdekt al heel veel mensen op zijn beurt besmet en daarop volgden de gebeurtenissen in Noord-Italië, die op ons netvlies zijn gegrift omdat de media er indringend over rapporteerden. Mensen stierven bij bosjes, de ziekenhuizen konden het niet meer aan en de manier waarop mensen stierven was verschrikkelijk. Al snel werd er niet meer gesproken over een griepepidemie, maar over ‘Corona’ een zeer besmettelijk en dodelijk virus. Vier maanden later blijkt uit de cijfers van Euromomo dat het met de oversterfte in die periode in Italië meeviel en rijst de vraag wat er in werkelijkheid is gebeurd.

Peiling door NPO1

Ook Nederland kwam in actie toen de eerste Covid-19 gevallen zich in dit land voordeden. Er werd gesproken over vergaande maatregelen om het virus te bestrijden, want als dat niet zou gebeuren, dan zou het leed niet te overzien zijn. De Nederlandse overheid besloot evenals de meeste andere Europese landen tot een ‘lockdown’. Mensen moesten thuisblijven, mochten er alleen uit voor het doen van boodschappen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: