1 miljoen tandpasta tubes besparen. Doe je mee? – hetkanWEL

1-miljoen-tandpasta-tubes-besparen.-doe-je-mee?-–-hetkanwel

07-07-20 07:07:00,

Elk jaar worden er 20 miljard tandpasta tubes geproduceerd. Een gigantisch aantal en de tubes zijn moeilijk afbreekbaar, omdat ze bestaan uit verschillende soorten en lagen plastic, vaak geperst om een dun laagje aluminium. En ze zijn lastig te recyclen, omdat er vaak nog resten in zitten. Hoogste tijd om daar iets aan te doen.  

Tandpasta in plastic tube

Sinds ik me kan herinneren koop ik tandpasta in een tube. Van plastic. Ook de biologische variant. En ook al ben ik elke dag met duurzaamheid bezig; het viel me eigenlijk nooit echt op. Ik nam het misschien zelfs voor lief, dat tandpasta in een tube kwam. Tot we de Minimal Waste Maand organiseerden en ik me bij elk item in mijn huis afvroeg: ‘kan dit ook duurzamer’? Het antwoord bij tandpasta is ‘ja’.

tandpasta tube smyle

Brush Mints

Er is ‘normale’ tandpasta, maar dan in een glazen verpakking. Dat scheelt enorm in de verpakking, maar is niet per se praktisch. Maar er zijn nu ook zogenaamde brush mints te koop, waar je even op moet kauwen en dan kun je er gewoon mee poetsen. Je koopt ze in de vorm van tabletten in een glazen flesje, dat via composteerbare navulverpakkingen kan worden bijgevuld. Een prachtig simpel idee.

1 miljoen plastic tubes vervangen

Smyle is een bedrijf dat brush mints ontwikkelen en hun ambitie is groot. In 1 jaar 1 mijloen tubes de wereld uit helpen. Om hun doel te behalen, heeft Smyle de handen ineen geslagen met Urgenda, ASN Bank, het energie collectief om | nieuwe energie, de verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot en de Plastic Soup Foundation. Samen gaan ze proberen in 1 jaar 1 miljoen plastic tandpasta tubes te vervangen. Door over te stappen op zogenaamde ‘brush mints’, of door zelfgemaakte tandpasta. En daarmee een heleboel plastic de wereld uit te helpen. Op de actiepagina kun je lezen hoe je mee kunt doen. En wil je de brush mints wel eens testen? Schrijf je dan in voor het hetkanWEL testpanel.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Photo by cottonbro

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: