Het einde van de politiek | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

het-einde-van-de-politiek-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

07-07-20 09:10:00,

Uit de aanpak van de Corona-pandemie blijkt duidelijk: de richtsnoeren van het beleid worden niet langer bepaald door politici, maar door particulieren zonder legitimiteit.

Een commentaar van Hermann Ploppa.

Laten we niet vergeten: aan het begin van de harde fase van de quarantaine van Covid-19 waarschuwde het FDP-parlementslid Marco Buschmann dat de gedwongen sluiting van de winkels tot een „revolutie van de middenklasse“ zou kunnen leiden. En FDP-man Wolfgang Kubicki liet de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag vaststellen dat bondskanselier Merkel een onwettig ambtelijk vermoeden had begaan in haar autoritaire geseling van het regime van Corona. En FDP-leider Christian Lindner zei in de Bondsdag, misschien onder de indruk van de verstandige afrekening van de Oostenrijkse oppositieleider Herbert Kickl met zijn gemaskerde kanselier Kurz , dat de coronamaatregelen van de federale regering volledig buiten proporties waren. De FDP zou nu een einde maken aan de coalitie van alle partijen van het Corona-regime. De drie FDP-rangen waren op dat moment de enige dissidenten in de SARS-eenheidspartij Duitsland (SED).

Maar nu is de FDP-factie zo dol geworden op het doornige virus en alle comfortabele privileges van een tot luiheid veroordeelde oppositie dat ze Corona niet langer willen laten gaan. Hoewel de nationale noodtoestand al lang niet meer bestaat als gevolg van de Covid 19-epidemie, willen ze de noodtoestand niet opheffen, maar laten opheffen door hun eigen wetgevingsinitiatief . Op 25 maart had de Bondsdag een aantal bijzondere regelingen opgenomen in de Wet op de infectiebescherming. De verordeningen maakten van minister Spahn een de facto gezondheidsdictator. Sindsdien kan hij bijvoorbeeld vaccins kopen of bedden reserveren voor Covid-19-patiënten. Hij kan verboden en geboden uitvaardigen zonder dat de Federale Raad hoeft in te slapen. Dit moet echter eindigen als de noodtoestand voorbij is.

En de noodtoestand is voorbij. Coronadoden zijn er bijna niet. Het aantal mensen dat besmet is met Covid-19 – dus niet eens acuut zieke mensen – is nu minder dan 5.000, wat niet eens een per duizend is voor een bevolking van 83 miljoen. Onlangs zijn ook grote openluchtexperimenten uitgevoerd. Tienduizenden demonstranten hebben zich samen met hun Afro-Amerikaanse collega’s in de VS solidair verklaard. Het verraderlijke coronavirus zou zich via aërosolen van mens tot mens met een halsbrekende snelheid verspreiden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: