Hoe COVID-19 tracking registratie op Android en IPhone uit te schakelen, 7 juli 2020

hoe-covid-19-tracking-registratie-op-android-en-iphone-uit-te-schakelen,-7-juli-2020

07-07-20 08:43:00,

Een paar maanden geleden hebben Google en Apple aangekondigd dat beide bedrijven samenwerken aan een systeem dat de verspreiding van het coronavirus kan volgen via gegevens die zijn verzameld via Bluetooth Low Energy-transmissies.

Beide bedrijven hebben deze nieuwe functie nu uitgerold via software-update.

Het eerste bericht gaat over Android:

In deze handleiding laten we u zien hoe u de functie op uw smartphone kunt uitschakelen. We laten u ook zien hoe u logboekregistratie en meldingen op Android kunt uitschakelen.

Merk op dat er nu een sectie is voor COVID-19-meldingen in het menu Instellingen, niets is standaard ingeschakeld. Om het te laten werken, moet u een app downloaden van uw lokale volksgezondheidsorganisatie voordat contacttracering begint te werken.

https://www.mobigyaan.com/disable-covid-19-exposure-tracking-android

En het tweede bericht over IPhone

Als je in mei de nieuwste iOS-update en alle volgende updates hebt gedownload, dan gefeliciteerd … je COVID-19-infectiestatus zal waarschijnlijk binnenkort worden gevolgd door gezondheidsfunctionarissen van de staat als onderdeel van de inspanningen van elke staat voor het traceren van contacten.

Veel iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten hebben de afgelopen dagen een nieuwe instelling opgemerkt onder het sub tabblad ‘privacy’ van de iPhone Health-app. Het ziet er zo uit en stelt gebruikers in staat COVID-19-blootstellingsregistratie ‘in te schakelen’.

https://www.zerohedge.com/technology/how-check-if-your-iphone-secretly-coronavirus-tracker

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: