Aanvulling nieuwsbrief juli 2020

aanvulling-nieuwsbrief-juli-2020

12-07-20 08:31:00,

“Geen pandemische uitzondering op fundamentele mensenrechten” Rotterdam – 5 juli 2020 – Het Zuid-Afrikaanse hof van beroep in Pretoria veegt met haar uitspraak van afgelopen dinsdag alle coronamaatregelen van tafel. Zuid-Afrika is na drie maanden bevrijd van grondrechtinperkingen in een omvang die het land sinds het einde van de Apartheid niet meer heeft gekend. “De door de grondwet gewaarborgde individuele …

Rechter bevrijdt Zuid-Afrika van COVID-19-regime

Tweede golf?

Nieuw Zeeland waar 4 sterfgevallen per miljoen inwoners (totaal 22 op ruim 5 miljoen inwoners), toegeschreven aan Covid-19 zijn, had het voor elkaar om nul besmettingen te hebben. En toen landden er twee Nieuw Zeelanders die besmet terugkwamen uit de UK. Grote paniek. Premier ontslagen vanwege slecht beleid, ook omdat hij tijdens de lockdown met zijn familie naar het strand …

Professor Beda Stadler, voormalig hoofd van het immunologie departement van de Universiteit van Bern spreekt zich uit in dit Weltschmerz interview. Ramon Bril stelt hem relevante vragen, waardoor dit gesprek diepgang heeft. Stadler kreeg afkeurende reacties na een artikel, waarin hij de misvattingen over Sars-Cov-2 en het niet herkennen van dit gemuteerde coronavirus door het immuunsysteem ontrafelde. Geen van zijn …

De kracht van het immuunsysteem

Het 'onvergelijkbare' vergelijkbaar gemaakt.

EuroMomo publiceert een wekelijks bulletin waarin z-scores per land staan weergegeven. Z-scores kunnen het eenvoudigst worden uitgelegd als de afwijking van de gemiddelde sterfte voor het betreffende land in een bepaalde week. Bij oversterfte zit de lijn boven het gemiddelde, bij ondersterfte onder het gemiddelde. De afwijking kan oplopen van licht tot extreem hoog. Oversterfte is een betrouwbaarder maatstaf dan …

Column van Anthony Migchels: De altijd amusante Donald Trump. Natuurlijk is hij hun man, en de manier waarop ze hem naar binnen hebben gereden op een golf van populistisch opstand, is gewoon typisch hen. Ze hebben het al duizend keer en vaker gedaan, en ze zullen het weer doen. De Nationale Schuld van de VS stond op $19 Biljoen (19 …

Trump heeft $ 7 biljoen aan de Staatsschuld toegevoegd

facebook   » Lees verder

%d bloggers liken dit: