The Great Reset – wat zit er achter? | Door Ernst Wolff | KenFM.de

the-great-reset-–-wat-zit-er-achter?-|-door-ernst-wolff-|-kenfm.de

21-07-20 01:08:00,

Een commentaar van Ernst Wolff.

De wereld is de afgelopen zes maanden op een historische manier veranderd. Voor het eerst in de geschiedenis is de wereldeconomie bewust tot stilstand gekomen. Dit heeft schade veroorzaakt waarvan de gevolgen de komende weken en maanden alles wat de mensheid tot nu toe in vredestijd heeft meegemaakt, zullen overstijgen.

Maar dit lijkt slechts het begin te zijn. Er zijn steeds meer tekenen dat we niet te maken hebben met een correctie van deze koers, maar met een voortzetting en zelfs intensivering ervan. De alliantie van wetenschappers, media en politici die de lockdown zes maanden geleden tot stand bracht, gebruikt momenteel elke denkbare gelegenheid om de „tweede golf“ van de pandemie op te roepen – en dit ondanks het feit dat de eerste golf nooit de afschuwelijke proporties heeft bereikt die op enig moment waren voorspeld, maar consequent binnen het kader van eerdere grieppandemieën is gebleven.

Aangezien er in het verleden nog veel gevaarlijker uitbraken zijn geweest die niet zo uitgebreid waren als die in het geval van Covid-19, is het redelijk om te vermoeden dat er andere motieven zijn voor de veronderstelde bezorgdheid over de volksgezondheid.

In feite is er een schat aan gegevens, feiten en ontwikkelingen die dit vermoeden niet alleen ondersteunen, maar het ook zeer waarschijnlijk maken. Ze kunnen worden samengevat onder de algemene term „The Great Reset“. De financiële en politieke elite van de wereld, waarvan de belangrijkste vertegenwoordigers in januari 2021 in Davos bijeenkomen voor het World Economic Forum (WEF) onder precies dit motto, en die The Great Reset hebben uitgeroepen tot het leidmotief voor de komende tijd, zien in ieder geval de noodzaak ervan in.

En inderdaad – een allesomvattend nieuw begin is in aantocht, om twee redenen: Ten eerste omdat de mondiale financiële sector in zijn huidige vorm op de lange termijn niet meer levensvatbaar is, en ten tweede omdat de mondiale reële economie geconfronteerd wordt met de grootste onrust in haar geschiedenis.

Hier zijn de details:

Sinds de wereldwijde financiële crisis van 2007-08 is het wereldwijde financiële systeem kunstmatig in leven gehouden door de centrale banken van de wereld,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: