Het Nieuwe Absolutisme – Het Poortenkoninkrijk | Door Dirk Pohlmann | KenFM.de

het-nieuwe-absolutisme-–-het-poortenkoninkrijk-|-door-dirk-pohlmann-|-kenfm.de

23-07-20 01:26:00,

Een commentaar van Dirk Pohlmann.

Toen Bill Gates in 2008 op het World Economic Forum in Davos aankondigde dat hij zich zou terugtrekken uit Microsoft om uitsluitend als filantroop te werken in zijn Bill en Melinda Gates Foundation, ging er een rumoer door de pers. Ongelooflijk. Zeker, mecenaat, donaties aan liefdadigheid, is altijd al een Amerikaans bewijs geweest, maar was dit nu ook geen bewijs dat het kapitalisme meer is dan de meest effectieve economische vorm in de geschiedenis van de mensheid, dat het ook moreel superieur is aan alle andere ideologieën? Het mondiale economische systeem, dat alleen in zijn pure vorm wordt toegepast in de VS, waarmee de VS in de 20e eeuw de enige supermacht ter wereld was geworden, heeft zich in zijn perfectie laten zien als een kracht voor het goede en het goede! Halleluja!

Het gejubel dat toen uitbrak, heerst vandaag nog steeds. De transformatie van het roofdier kapitalistische Bill Gates in een zuilenheilige was begonnen. Bill Gates, wiens bedrijf 204 interventies tegen de Amerikaanse staat op zijn rug had om minder belastingen te betalen, en die alleen al door de Europese Commissie werd veroordeeld tot ongeveer 1,7 miljard euro aan boetes voor kokhalzen, was op weg naar de positie van de welwillende wereldredder die hij vandaag de dag inneemt.

Al in 2011 schreef de Daily Mail eerbiedig dat Bill Gates niet langer de eerste plaats zou innemen op de lijst van rijkste mannen ter wereld omdat hij 28 miljard van zijn vermogen had gedoneerd. Zijn afdaling naar de tweede plaats op de lijst van de superrijken betekende echter dat Bill Gates naar de eerste plaats op de lijst van de Kings of Hearts zou klimmen. In een toespraak op het World Economic Forum in Davos sprak Gates over het „creatieve kapitalisme“ dat hij zou ontwikkelen. Zijn toespraak had een messianistisch karakter met ondertonen van valse bescheidenheid. De liefdadigheidsinstelling Bill en Melinda Gates Foundation heeft nu een kapitaal van 51 miljard dollar ter beschikking. Dit maakt het de grootste fundering ter wereld. Een instrument van wetenschappelijk onderbouwde goedheid. Er is maar één echt medicijn en Bill is zijn profeet. Een moderne vorm van god-koning.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: