Allemaal samen voor onze eigen vrijheid. – Viruswaanzin

allemaal-samen-voor-onze-eigen-vrijheid.-–-viruswaanzin

24-07-20 08:50:00,

24 juli 2020, Amsterdam, door Caroline Vonhoff

Verdeel en heers is al eeuwen de wapenspreuk van de machthebber. Deel mensen in groepen (maakt eigenlijk niet uit aan de hand van welke criteria dat gebeurt) en geef ze een al dan niet vermeend groepsbelang. Of een al dan niet vermeende bedreiging.

En zo heb je dan niet opeens een heel volk tegenover je om de machtsbalans in evenwicht te houden maar bijvoorbeeld burgers, boeren en buitenlui. Verdeel ook die groepen weer onder, bijvoorbeeld middenstanders, werknemers, werkgevers, zelfstandigen, uitkeringsgerechtigden, AOW-ontvangers en gepensioneerden, jong, oud, dik, dun, met of zonder kinderen, in overheidsdienst of juist niet, huizenbezitters en daklozen, huurders en vrhuurders, café-eigenaren en bezoekers, musici en luisteraars, automobilisten en fietsers, aarbevingslachtoffers en aandeelhouders van de Shell,  en ga zo maar door. Of ook een leuke: pak de huidskleur erbij en verdeel vrolijk verder. En de seksuele oriëntatie daarmee ben je voor het het weet ook een heel alfabet verder. En religie, ook altijd een goede zet als je machthebber bent.

Ben je als machthebber het zout in de pap waard (of de schop voor je broek, net wat uitkomt), dan doe je er goed aan om dan eens de ene groep, dan weer de andere te paaien dan wel te pakken. De gepaaide is zowiezo tevreden, de gepakte uit de aard der zaak minder. Of zelfs niet en dan gaat de gepakte groep de straat op, en de gepaaide ergert zich daar dan gebruikelijk aan. En de met rust gelaten groepen, die houden zich er gebruikelijk buiten, want het allerbeste is het natuurlijk om gewoon met rust gelaten te worden zodat je jouw tijd kunt besteden aan het leven van je eigen leven. .

Met het covid-19 geval gaat deze handige vlieger voor de huidige machthebbers, of hen die we daarvoor aanzien, niet op.

Neem de 74000 nieuwe werklozen die er afgelopen maand bijkwamen. Een nieuwe groep zult u zeggen, maar dat is het niet. Het is slechts de voorhoede van een nieuwe groep, die ook nog eens bestaat uit leden afkomstig van voormalige andere groepen. En mensen uit die oude groepen, die kennen de mensen die hun baan/bestaan verloren hebben. Heb je het gehoord van Jan, Piet, Marie, Lesley, Said, Klaas, Aisha, Charlotte, Madelief, Pieternel en etc,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: