Israël, Palestina en de eenstaatsoplossing | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

israel,-palestina-en-de-eenstaatsoplossing-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

24-07-20 09:05:00,

Als het twee-staten-verhaal door middel van annexatieplannen absurd blijkt te zijn.

Een standpunt van Jochen Mitschka.

Deze PodCast is langer dan normaal, omdat het de absurditeit en illegaliteit van een Duitse „reden van de staat“ laat zien. Dit principe, dat vooral door Machiavelli tijdens de Italiaanse Renaissance werd verkondigd, stelt dat een actie tot behoud van de staat gerechtvaardigd zou zijn door het negeren van elk ander adagium, dat wil zeggen ook in strijd met het internationaal recht en de mensenrechten.

Op 17 mei 2019 besloot de meerderheid van de Duitse parlementsleden de enige internationale mensenrechtenbeweging tegen de illegale bezetting van Palestina door Israël te belasteren als „antisemitisch“. En de parlementsleden beweerden dat een twee-staten-oplossing hun doel was. Dit was niet alleen onrealistisch, maar ook hypocriet en leugenachtig, want zelfs toen al wezen voormalige joodse aanhangers van de tweestatenoplossing erop dat bijna 700.000 joodse kolonisten een dergelijke oplossing onmogelijk hadden gemaakt (1). Nu de extreemrechtse Israëlische regering, tussen de gebruikelijke bombardementen op de buurlanden door, aankondigde dat zij ook een ander deel van Palestina de jure zou annexeren, was politiek Duitsland „verrast“ en natuurlijk officieel tegen het plan. Hoewel hun eigen besluit en het beleid van Duitsland en de belangrijkste EU-landen nog maar net de weg hebben vrijgemaakt. In mijn boek (20), waarin ik de toespraken en argumenten van de leden van de Bondsdag heb weerlegd, heb ik aan het eind ook verklaard dat een eenstaatsoplossing het enige haalbare vooruitzicht op vrede zou zijn. En nu gaat er iets in die richting, zelfs onder liberale zionisten.

Nasim Ahmed schreef in de Middle East Monitor over de „liberale zionisten“, wat men ook zou kunnen zeggen over Duitse parlementsleden:

„Zij [de liberale zionisten] houden vast aan de mogelijkheid van een mogelijke twee-staten-oplossing. Gezien de voortdurende en geplande Israëlische landgreep is het echter onwaarschijnlijk dat een dergelijk vooruitzicht ooit zal worden gerealiseerd. (2)

En een van de leidende zionistische intellectuelen van de VS bevestigt nu dat de twee-staten-oplossing van tafel is. Peter Beinart (21) staat bekend om boeken en artikelen die herhaaldelijk de hoop van liberale joden bevestigden dat een joodse staat naast een Palestijnse staat mogelijk zou zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: