Meerdaagse wandeltocht naar Den Haag voor vrijheid – De Lange Mars plus

meerdaagse-wandeltocht-naar-den-haag-voor-vrijheid-–-de-lange-mars-plus

24-07-20 08:11:00,

Kunstenaar en initiatiefnemer Sjaak Bruijsten en ondersteuningsteam wandelen vanaf vrijdag 24 juli naar Den Haag. Zij roepen mensen op mee te doen en vanuit hun eigen provincie naar de regeringsstad te gaan. Een boom die de vrijheid symboliseert zal meerijden in de stoet, die vertrekt om 12 uur vanaf Parksesteeg 3 in Overasselt.

Tocht voor vrijheid

Onder het motto ‘Wandeltocht naar Den Haag, daar vinden we het virus’ nodigt de organisatie gesprekspartners, steunbetuigers en mede-wandelaars uit zich onderweg aan te sluiten. Volgens hen staat de vrijheid op het spel.

“Te veel macht gaat ten koste van de vrijheid van de mensen. De staat wil van nature haar macht over de mensen vergroten en controle van de mensen is daartoe een middel. De gerechtelijk macht moet ervoor zorgen dat de regering niet te veel macht naar zich toetrekt, maar de rechters mogen niet toetsen aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en ook niet aan de Grondwet (als enige land binnen Europa).”

De eerste etappe vertrekt om 12.00 uur vanuit Noord-Brabant.
Route 1e dag:
vertrekpunt Parksesteeg 3 Overasselt, via Nederasselt (1 e tussenstop) naar Balgoij (einde dag 1).

Route 2e dag:
vertrekpunt Balgoij, via Lienden, Batenburg, Appeltern naar Beneden Leeuwen (einde dag 2).

Aanklachten

  • In het pamflet schrijft de groep dat de belastingdienst een amoreel monster is. Dat duizenden mensen bewust tot de bedelstaf bracht door het toeslagensysteem pas te veranderen toen dit aan het licht kwam.
  • Grote bedrijven krijgen enorme bedragen als steun (bijvoorbeeld KLM 3,4 miljard), terwijl er de komende anderhalf jaar 10.000 faillissementen gaan vallen onder de kleinere bedrijven. En tienduizenden ZZP-ers nu al hun bedrijfjes hebben moeten stoppen. De rekening van al die steun en problematiek gaat zo’n 150 miljard euro kosten en uiteraard zijn de belastingbetalers (u en ik) degenen die voor de kosten op gaan draaien.
  • We hebben te maken met beperkingen op basis van achterhaalde gemanipuleerde feiten, zonder transparantie en met uitsluiting van burgerlijke rechtsmiddelen zoals het buiten werking stellen van grondrechten, privacy rechten en de wet openbaarheid van bestuur.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: