De Audiokrant biedt een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws

de-audiokrant-biedt-een-wekelijkse-bundeling-van-onafhankelijk-nieuws

27-07-20 05:17:00,

Niels is wat ik een vrije journalist noem. Dat wil zeggen dat hij niet gebonden is aan de ‘partijlijn’ van een hoofdredactie. Hij volgt het werk van andere vrije journalisten op de voet en gaat daar nu – in het podcast format van De Audiokrant – wekelijks verslag van doen.

Het initiatief van Niels komt op het moment dat de reguliere media goeddeels zijn verworden tot propaganda-instrument van een sinister soort Ministerie van de Waarheid dat achter de schermen opereert.

In dit Ministerie maakt het World Economic Forum de dienst uit. Hier worden de lijnen uitgezet naar mondiale organisaties als de World Health Organization (WHO). Die doet hetzelfde richting nationale instellingen zoals het RIVM en dat geeft deze partijlijn weer door naar regeringen en hoofdredacties.

In de eerste uitzending van De Audiokrant noemt Pieter Stuurman dit de chain of command. Helemaal aan het eind van die keten staan wij, de bewoners van dit land en van deze wereld. En dit doorgeefmechanisme werkt net zolang totdat wij ons niet meer bij de van hogerhand gegeven richtlijnen neerleggen.

Dat is precies wat de vrije journalisten doen. Ze zijn uit het systeem gestapt en vormen met elkaar een broodnodige waaier van tegengeluiden.

Onafhankelijke media

Een goed overzicht van de onafhankelijke media biedt de RSS Reader van HoeZit HetNuEcht.

Hiermee kun je een grote hoeveelheid van alternatieve informatiebronnen raadplegen.

Dan is er verder De Andere Krant, die een thematische aanpak heeft. De Vrijheid-editie, die op 5 mei dit jaar uitkwam kende een gedrukte oplage van maar liefst 670.000 stuks. En de meest recente editie, Covid-1984, is opnieuw in een eerste oplage van 500.000 het land ingegaan.

Niels voegt nu een nieuw element toe aan het onafhankelijke medialandschap. Dat is een terugblik op de actualiteit: wat springt er de afgelopen week uit voor de makers van deze media?

Deze podcasts staan op Soundcloud en je kunt ze van daaruit delen op sociale media.

De eerste editie

Ik mocht de aftrap van De Audiokrant direct meemaken als geïnterviewde.

Meer informatie

blikopdemaatschappij.nl

Interview Pieter Stuurman

Interview Tilasmi Frigge

Interview Sander Compagner

Wil je dit artikel delen op social media?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: