Covid-19, maskers en Swiss Policy Research – Wakker Mens

covid-19,-maskers-en-swiss-policy-research-–-wakker-mens

28-07-20 06:37:00,

De zin of onzin van de maskerplicht

“Als je op dit moment in Zwitserland met een masker rondloopt, dan kun je nog beter een helm dragen, want het gevaar dat er iets op je hoofd valt is groter, dan dat je door het virus besmet raakt.”

Prof. Beda Stadler, Zwitserse immunoloog, in een interview in Café Weltschmerz

De maskerplicht is een dogma geworden waaraan overheden vasthouden en alle protesten onderdrukken, met het argument dat je anders je medemensen in gevaar brengt. De strijd tussen voor- en tegenstanders is hevig. Het dragen van een masker is ook wel een teken van onderwerping, iedere maskerdrager volgt de instructies van de overheid braaf op.

blank

 

 

 

Onlangs is bij veel alternatieve media een disclaimer opgedoken.

“Een groep genaamd “Covid-1984 Zwitserland” heeft blijkbaar in enkele Zwitserse steden flyers met kritiek op de maskerplicht verspreid. Sommige media vermoedden daarachter een campagne van Swiss Policy Research.
SPR is echter een onderzoeksinstelling en voert geen flyercampagnes of andere campagnes. Noch kent SPR de initiatiefnemers van de maskerkritische flyers.”

blank

In een Zwitserse online-krant wordt de flyer als FakeNews bestempeld, maar ik vraag me af of er niet sprake is van FakeNews door de krant zelf. Het dragen van maskers wordt een politieke kwestie, terwijl niet eens de deskundigen het met elkaar eens zijn. In wezen is dit alles ZeroNews, als krant hoef je er geen aandacht aan te besteden, niemand dwingt je ertoe en als organisatie hoef je niets tegen te spreken.

 

De huidige stand van zaken op het gebied van maskers is in de onderstaande Swiss Policy Research Corona-update van juli samengevat.

[begin van de vertaling uit het Duits] De effectiviteit van maskers

Verschillende landen hebben een maskerplicht ingevoerd – in het openbaar vervoer, in winkels of overal in het openbaar – of zijn daar momenteel over aan het discussiëren.

Er zijn lui die vinden dat deze discussie achterhaald is, vanwege het feit dat het aantal sterfgevallen en niemand verplicht je ziekenhuisopnames aanmerkelijk lager uitviel dan voorspeld. En dat vanwege beschikbare behandelingsopties voor Covid-19 het oorspronkelijke doel van “flatten the curve” geen prioriteit meer heeft.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: