Kiev’s Psychologische oorlogsvoering in de DONBASS – InfoPsyOps

kiev’s-psychologische-oorlogsvoering-in-de-donbass-–-infopsyops

29-07-20 03:30:00,

ShareTweet

Read Time:19 Minute, 9 Second

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vasily-Prozorov-1.jpgVasily Prozorov, ex-SBU medewerker die nu in Rusland woont, vertelt over deze INFoPsyOP die de Oeikraine tegen de Donbas voert en zo het Westen manipuleert
ESSENTIE, TAAK EN DOEL

Informatie- en psychologische operaties (InfoPsyOps) van de geheime diensten van Oekraïne worden gebruikt in de oorlog die door Kiev wordt gevoerd tegen de niet-erkende volksrepublieken – de DPR en de LPR. Om deze schandelijke zaak voor het publiek te verbergen, camoufleren de Oekraïense autoriteiten dit en noemen ze deze (burger) oorlog een anti-terreur operatie , om zo de zogenaamde terroristen in de Donbass uit te schakelen. Door deze zogenaamde anti- terreur acties, wordt deze oorlog legitiem erkend, maar wordt ook de technologie van “gevechten zonder regels” tegen hun eigen Oekraïnse burgers gelegaliseerd. Kiev noemt ze dus “terroristen”, “separatisten”, enz. M.a.w. al deze groepen zijn voor het Oekrainse regime in Kiev terroristen.

UITVOERENDE OPERATIE ORGANISTIES

In eerste instantie werden de InfoPsyOps uitgevoerd door de veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU), het hoofdkantoor van de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie van Oekraïne en het ministerie van Informatiebeleid. De buitenlandse inlichtingendienst en de administratie van de grenswacht speelden ook een rol. De Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne (NSDC) coördineerde deze acties. Later, na de oprichting van de Special Operations Forces (SOF), werden de InfoPsyOps-eenheden van de strijdkrachten daaraan ondergeschikt gemaakt.

De twee belangrijkste instanties die de InfoPsyOps uitvoeren tegen de republieken Donbass, zijn de SBU en de SOF.

In de SBU zijn drie afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van dergelijke operaties: Departement van Contra-spionage – Defensie, Staats Interesse van Informatie Veiligheid (DCIS of SBU), Departement van Beveiliging van de Nationale Staat (DPNS of SBU) en de Nationale Acedemie van de SBU, die een speciale afdeling heeft, die InfoPsyOps-specialisten opleid. Deze specialisten zijn verdeelt in groepen van Special Information Operations (SIO) die deel uitmaken van de gezamenlijke staf van de centrale afdeling van SBU in de anti-terreur operatie zone. Het orgaan dat sinds januari 2015 verantwoordelijk was voor de SBU-activiteiten inde Donbass. Het werd opgericht in januari 2014, ondertekend door de voorzitter van de veiligheidsdienst van Oekraïne, Valentyn Nalyvaichenko.

Structeren van de veiligheidsdiensten
SABOTAGE EN PSYCHOLOGISCHE HANDELINGEN VAN DE SERCURITY SERVICE VAN OEKRAÏNE

Sinds 2015 zijn de sabotage en psychologische  geïntensiveerd .

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: