Al een eeuw wordt gewerkt aan wereldregering – Interessante Tijden

al-een-eeuw-wordt-gewerkt-aan-wereldregering-–-interessante-tijden

30-07-20 10:22:00,

Met 1 been in de biologische wereld en 1 been in de geestelijke, de mens als ‘amfibie’…

 We bespreken vandaag ‘We are amphibians’ Julian and Aldous Huxley on the future of our species van Richard Samuel Deese. De titel slaat op het idee dat mensen met 1 been in de biologische wereld leven en met 1 been in de geestelijke wereld.

Zoals een kikker in zijn jeugdstadium ook als visje leeft met kieuwen om in zijn volwassen stadium longen te krijgen. Zo vertegenwoordigde wetenschapper Julian- Unesco-directeur-  de biologische kijk op mensen, en schrijver van The Brave New World, Aldous de geestelijke kant.

Maar beide stonden wel aan de zelfde kant van seculiere levensbeschouwing, die de ‘ziel’ ontkent. Dus waren ze eigenlijk twee kanten van de zelfde moderne medaille, leidend tot zelfde uitkomst. Met ‘de economische depressie’ als argument voor meer controle,  en ‘de’ wetenschap in pacht als autoriteit krijg je een totalitaire maatschappij.

De literatuur voor vandaag

Technocratendenkwijze leidt onherroepelijk tot dictatuur
Als schijnbare tegenpolen zijn de gebroeders Julian en Aldous ook instrumenteel voor intellectuele ontwikkelingen van afgelopen eeuw, leidend tot wat je nu ziet: een Corona-dictatuur en klimaatdictatuur, topdown afgedwongen via internationale instituties.

In de jaren ’30 zag Aldous Huxley het volgende al gebeuren (blz 114):

For Aldous, the managerial revolution (top down oorlogseconomie RZ) that the war was accellerating had this single consequence that trumped all of the others in importance:

the great powers of the world, whether they classed themselves as empires of some master race, proletarian dictatorships, of liberal democracies, were all joining a life-and-death race to become more highly centralized, more effectively militarized, and, as a consequence, more irrevocably oppressive’.

2030 Agenda tot nieuwe grondwet gemaakt

Dus, laat dat even op je inwerken. Hier staat de boodschap van dit verhaal van vandaag al in. Wanneer je een bepaalde denkwijze aanneemt, en het wereldbeeld daarvan accepteert. Dan beweeg je automatisch en onherroepelijk richting een maatschappij die uit die geest handelt.

Bijvoorbeeld, als je prat gaat op ‘wetenschap’ als hoogste kennisvorm. Dus dat academici over alle terreinen van het leven het laatste woord moeten hebben. Dan ga je akkoord met dat idee. Je neemt het ene,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: