Ingezonden brief 6 vragen over coronabeleid – Viruswaanzin

ingezonden-brief-6-vragen-over-coronabeleid-–-viruswaanzin

31-07-20 12:59:00,

door Koen, Den Haag 30 juli 2020

6 punten.

Inleiding

Hieronder staan 6 punten als je die gebruikt de komende tijd bijvoorbeeld in het kort geding tegen het RIVM sta je heel sterk volgens mij.

Ik had het idee opgevat om ze te confronteren met hun eigen modellen (hoef je zelf niks uit te rekenen, alleen ze onder druk te zetten met hun eigen modellen, die kunnen ze nou eenmaal niet ontkennen). Volgens mij heb je dan een sterke zaak. Je hoeft niet in details te treden. En ze zijn ons veel uitleg verschuldigd.

Punt 1

Op 8 april is een model gepresenteerd (zie bijlage A), waarin uitgegaan wordt van dat 5% fataal is. Dan blijkt dat in de grafiek die op 25 juni (bijlage B) gepubliceerd wordt, de risico’s ineens 10 tot 15 keer lager liggen. Wellicht hebben ze zich op 8 april vergist en the case fatality rate gepresenteerd als IFR.

Zelf had ik eind maart al een IFR berekent van tussen de 0.3 en 0.5%. Dit heb ik toen gedaan aan de hand van data die toen bekend was gecombineerd met internationale onderzoeken. Dit had dus op 8 april ook bekend kunnen zijn bij de heer van Dissel van het RIVM. Met de op dit moment beschikbare data komt mijn berekening van de een IFR uit tussen de 0.2 en 0.3%.

Een dergelijk verschil vraagt om uitleg, temeer daar de gevolgen hebben geleid tot veel ‘onterechte’ doodsangst bij de gemiddelde Nederlander. Dit levert bij veel mensen stress op. En stress is slecht voor de gezondheid.

 

Presentatie v. Dissel 2e kamer 8 april (Bijlage A).    

Presentatie v.Dissel 2e kamer 25 juni (Bijlage B)

Punt 2

Je ziet in bijlage C dat de Rt al sterk aan het dalen was voor de lockdown (16 maart).

Daarvoor waren er alleen adviezen (ben trouwens geen tegenstander van adviezen, die mag je altijd geven, maar adviezen is heel iets anders dan vrijheidsbeperkende maatregelen). En uiteindelijk kwamen er op 9 maart wel 2 maatregelen, zoveel mogelijk thuis werken in Noord Brabant en geen handen schudden.

Hoe kunnen ze op basis van deze grafiek stellen dat ze 35800 IC opnames en 125300 ziekenhuisopnames hebben voorkomen?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: