De overdraagbaarheid van Covid-19 – Ad Broere’s Blog

de-overdraagbaarheid-van-covid-19-–-ad-broere’s-blog

03-08-20 07:43:00,

Op 11 april 2020 verscheen een onderzoeksrapport over de overdraagbaarheid van Covid-19, op naam van viroloog onderzoeker Prof. Hendrik Streeck. Zijn bevindingen waren zonder meer van groot belang voor de aanpak van het virus. Ze werden echter helaas genegeerd.

Prof.dr. Hendrik Streeck (42) is als directeur van het Instituut voor Virologie van de universiteit Bonn vooral geïnteresseerd in het effect van het coronavirus op de mens en zijn immuunsysteem. Hij baseert zich op feiten en niet op algemene rekenmodellen.

Als eerste onderzoeker trok Streeck met zijn team van deur tot deur in de zwaar getroffen gemeente Gangelt (Heinsberg), waar het virus midden februari uitbrak na een carnavalszitting. Elke coronapatiënt hebben ze er ondervraagd en er zijn stalen genomen van de lucht, en uitstrijkjes van deurklinken, gsm’s, afstandsbedieningen, wc-brillen, enz. Eerste vaststelling was dat twee op de drie besmette personen een paar dagen last hadden van ruik- en smaakverlies.

Dinsdagavond verraste Streeck door nieuwe bevindingen kenbaar te maken in de ZDF-talkshow Lanz. “We weten nu zeker dat Covid-19 geen contactbesmetting is. Er is geen enkel levend virus aangetroffen op voorwerpen, ook niet bij de zwaarst geïnfecteerde gezinnen. Er is ook geen enkele bewezen besmetting bij het inkopen, bij kappers of in restaurants”, aldus viroloog Streeck. “Een deurklink kan alleen besmettelijk zijn als iemand in zijn handen hoest, de klink vastneemt en direct erna iemand anders de klink aanraakt.”

Viroloog Streeck zelf is voorstander van een exit uit de strenge maatregelen. Hij neemt landen als Zuid-Korea of Zweden als voorbeeld, landen waar geen uitgaansbeperkingen zijn ingevoerd. Zijn raad blijft: “Wie ziek is, blijft thuis. Je moet daarvoor niet een heel land lamleggen. Het gevaar van dit virus zit vooral in ziekenhuizen, verpleeginstellingen en rustoorden. Daar moeten we het personeel goed testen om de zwakkere groepen te beschermen”, aldus nog Streeck.

Was er maar geluisterd naar Streeck. In feite is precies het omgekeerde gedaan dan wat door hem was geadviseerd. Het personeel van ziekenhuizen, verpleeginstellingen en rustoorden is niet goed getest en heeft evenmin in voldoende mate beschermende kleding en medische mondkappen gedragen. Wel werd het land stil gelegd en werden vooral de kinderen, mannen en vrouwen in de leeftijdcategorie tot 60 jaar aan huis gebonden, onder psychische druk gezet en aan allerlei regels blootgesteld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: