De Narcissus Turnaround | Door Céline von Knobelsdorff | KenFM.de

de-narcissus-turnaround-|-door-celine-von-knobelsdorff-|-kenfm.de

06-08-20 09:47:00,

De restrictieve coronamaatregelen zijn het zichtbare teken van een ziek politiek systeem.

Een standpunt van Céline von Knobelsdorff.

In 2017 het non-fictie boek „Intuïtie voor Rationalisten. Mehr Wissen für Mutige“, waarmee de auteur en psychologisch adviseur Céline von Knobelsdorff voor het eerst op het belang van onze authenticiteit wees. Dit geldt natuurlijk des te meer in deze tijden van onvoorspelbare veranderingen. Niet alleen ons persoonlijk leven en onze gezondheid, maar ook het voortbestaan van onze kinderen en het voortbestaan van onze aarde hangen af van de mate waarin we in staat zijn geweest om heelheid en innerlijke samenhang in onszelf te realiseren. Integriteit, een sterke innerlijke schietloodlijn en een duidelijk uitgelijnd levenskompas zijn onze krachtige instrumenten in de omgang met het collectieve narcisme dat zich vandaag de dag in ongekende mate manifesteert. De auteur onthult dat gedrag zoals het verlangen naar onbeperkte controle overeenkomt met het symptoombeeld van narcisme.

Soms denken ze in zichzelf dat men niet eerder wist dat het schakels in een keten konden zijn. Waarom het verhaal van de „Lord of the Rings“ mij sinds eind vorig jaar steeds weer boeit, wordt mij nu onthuld, met het oog op de huidige omwentelingen in ons land – en daarbuiten.

„Eén ring om ze allemaal te regeren, ze allemaal te vinden, ze in de duisternis te gooien en ze voor altijd te binden.“

Toegegeven, ik heb een paar dagen geworsteld om parallellen te trekken tussen de fantastische scenario’s van J.R.R. Tolkien en de huidige omwentelingen, maar een andere en angstaanjagende echte parallel kwam naar me toe toen ik de enorme impact op onze menselijke psyche als een gemene deler beschouwde:

Alles wat er op dit moment met ons gebeurt, en alles wat probeert de wielen van ons dwalende systeem – en ook van anderen – in beweging te houden, komt overeen met mechanismen die kunnen worden ervaren tussen narcistisch gestoorde individuen, groepen van individuen en hun slachtoffers.

Ik heb het over narcisten en narcistische systemen in het volgende, omdat de invloed van een individu of een collectieve groep op onze psyche en ons leven net zo verwoestend is. Het leren begrijpen van narcisme is een voorwaarde om de complexiteit en de mechanismen ervan zowel fundamenteel als permanent in hanteerbare paden te leiden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: