Soedan’s grote basisinkomensexperiment – een geheim commando ding | Door Norbert Häring | KenFM.de

soedan’s-grote-basisinkomensexperiment-–-een-geheim-commando-ding-|-door-norbert-haring-|-kenfm.de

06-08-20 06:20:00,

De Wereldbank en de Duitse regering hebben een steenmuur gevonden toen ze werden gevraagd om het enorme basisinkomensexperiment in Soedan te financieren. Het lijkt erop dat de donorconferentie voor Soedan, die door de Duitse regering werd georganiseerd, slechts een afleiding was van de echte donoren en organisatoren van dit gigantische monitoring- en controleprogramma.

Een standpunt van Norbert Häring.

Sinds ik op 14 juni schreef over het basisinkomen in Soedan en op 1 juli over het universele basisinkomen als natte droom van het World Economic Forum, is er meer tijd dan gepland verstreken voor de aangekondigde voortzetting. Omdat het verrassend moeilijk bleek om informatie te krijgen over de financiering van het programma en de donorconferentie voor Soedan die op 25 juni door de federale regering werd georganiseerd. Het lijkt een geheime commando-operatie te zijn.

Mijn voornemen om meer informatie te verzamelen over het plan van de Wereldbank om 80 procent van de Soedanese bevolking aan de digitale lijn te krijgen met een mini-basisinkomen van vijf dollar per maand werd getriggerd door een tweet van Magdi M. Amin, die een senior adviseur was van het Soedanese ministerie van Financiën, getiteld „Towards a New, Inclusive Sudan and Africa through Economic Reform and People-Oriented Technology“.

Amin bleek een „investeringspartner“ te zijn van het In Washington gevestigde Omidyar Netwerk van de libertaire oprichter van het online platform Ebay, Pierre Omidyar. Zijn focus ligt „op winstgerichte investeringen in digitale identiteit“. Voordat hij bij Omidyar kwam, werkte hij 20 jaar voor de Wereldbank. Daar adviseerde de afgestudeerde Princeton en Johns Hopkins het managementniveau over „het centraal stellen van de particuliere sector in het ontwikkelingswerk“, met inbegrip van een „disruptive technology strategy“.

In een eerdere tweet in januari, die ik op zijn tijdlijn vond, kondigde Magdi zijn detachering naar Khartoum aan als adviseur van het ministerie van Financiën. Zo blijkt dat de Wereldbank de Soedanese minister van Financiën, een voormalige medewerker van de Wereldbank, een senior adviseur heeft gegeven die wordt betaald door Omidyar Network, een van de oprichters van de Better Than Cash Alliance. Het ziet er naar uit dat dit en het Omidyar Netwerk een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van het Sudan Family Support Program,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: