Bericht vanuit coronagesticht Duitsland – De Lange Mars plus

bericht-vanuit-coronagesticht-duitsland-–-de-lange-mars-plus

07-08-20 04:41:00,

foto R. Vellekoop

Ik geniet een zonovergoten  vakantie in inrichting Duitsland. Dagelijks ontmoet ik totaal verwarde mensen. Zij zijn de weg kwijt, dat komt omdat ze Merkel volgen. Onrustig zijn ze neurotisch de hele dag in de weer met hun muilkorven.

Sommigen dragen het kapje alvast onder hun kin. Stel je voor dat je het kleinood vergeet. In de winkel, in het restaurant gaat hij op – eenmaal aan het tafeltje af, onderweg naar de wc weer op en naar de uitgang weer op, eenmaal in de buitenlucht mag hij weer af. Alhoewel er ook stumperds zijn die op het terras hun kapje gedwee dragen.
In de bus en trein op mond en neus, behalve als je wat eet en drinkt, dan mag hij af.
In het hotel buiten de kamer op, in de kamer weer af, maar naar de receptie op mond en neus.

Verademing

Het geeft lucht om te zien dat er nog steeds gezonde mensen hier rondlopen. Zij dragen geen kap. Zij tonen hun gezicht en vinden waarschijnlijk dat Merkel dood kan vallen. Zij werken in het restaurant, in een winkel of zijn daar op bezoek. Verzet, widerstand. Wunderbar! Zij laten de gemuilkorfden schuchter en weifelend achter. Zij creeeren een zalige verwarring, die mij ontzettend blij maakt.
Je ziet ook de verwondering die hun verzetsdaad steeds oproept. De gemuilkorfden, ik vermoed toeristen uit voormalig West-Duitsland, draaien snel hun hoofd de andere kant op of beginnen zenuwachtig te friemelen aan het kapje.

Vlaamse vluchtelingen

Een tafeltje verderop zit een familie Vlaamse vluchtelingen. Waarschijnlijk bekijken zij zichzelf niet zo. Misschien kunnen ze wat verzetsmoed oppikken van hun Duitse gastheren en -dames. Ze worden in ieder geval bediend door een dame die haar mundmaske heeft laten wegwaaien. Het gezin lacht en lijkt opgelucht, het covidgekkenhuis Belgie achter zich te hebben gelaten. De Vlaamse schuifelt even later getooid met mondkapje richting toilet. Wanneer ze even later terug komt heeft ze de muillap in haar hand en steekt deze mismoedig weg in een leren etui. Ook zij lijkt in de war, dan zijn de hygiene maatregelen in Belgie toch duidelijker.

Coronamuur
De Ossies stichten zelfs bij recalcitranten als ons verwarring.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: