Israël-Vernietigd Oost-Beiroet met een Nieuw Wapen, door Thierry Meyssan

israel-vernietigd-oost-beiroet-met-een-nieuw-wapen,-door-thierry-meyssan

07-08-20 07:03:00,

De Israëlische Premier heeft de vernietiging van een wapenmagazijn van de Hezbollah in Beiroet met een nieuw wapen bevolen. Het nieuwe wapen, dat niet bekend was, veroorzaakte grote schade in de stad, waarbij meer dan 100 mensen omkwamen, 5.000 mensen gewond raakten en talrijke gebouwen werden vernietigd. Deze keer zal het moeilijk zijn voor Benjamin Netanyahu om het te ontkennen.

JPEG - 35.9 kB
Op 27 september 2018 wees Benjamin Netanyahu de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op het pakhuis dat op 4 augustus 2020 zal exploderen als een wapenopslagplaats van Hezbollah.

De eerste Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, heeft toestemming gegeven voor een aanval op een wapenopslagplaats van de Hezbollah met een nieuw wapen, dat zeven maanden lang in Syrië is getest. Het is onduidelijk of de tweede minister-president, Benny Gantz, zijn goedkeuring hiervoor heeft gegeven.

De aanval werd uitgevoerd op 4 augustus 2020, op de exacte locatie die Benjamin Netanyahu in zijn toespraak voor de Verenigde Naties op 27 september 2018 had aangewezen [1].
Het is niet bekend welk wapen is gebruikt. Het is echter al sinds januari 2020 in Syrië getest. Het is een raket met een nucleair-tactische component in zijn kernkop die een rookschimmel produceert die kenmerkend is voor kernwapens. Het is duidelijk geen atoombom in strategische zin.

JPEG - 10.5 kB
Israëlische test in Syrië.

Dit wapen werd in Syrië getest op een vlakte op het platteland, daarna in de Golf van Mexico tegen Iraanse militaire schepen. Dit is de eerste keer dat het wordt gebruikt in een stedelijke omgeving, in een bepaalde omgeving die de adem en de trillingen liet weerkaatsen in het water en in de bergen. In plaats van alleen de haven van Beiroet te vernielen, kwamen zo’n 100 mensen om het leven, raakten ten minste 5.000 anderen gewond en werd het oostelijke deel van de stad grotendeels verwoest (het westelijke deel werd grotendeels beschermd door de graansilo).

JPEG - 42.4 kB
Deze satellietfoto’s tonen de vernietiging van het Hezbollah-magazijn en een deel van de haven.

Israël heeft zijn netwerken in de internationale media onmiddellijk geactiveerd om zijn misdaad te verdoezelen en om het idee van de toevallige explosie van een kunstmestvoorraad geloofwaardig te maken. Vaak worden er valse daders genoemd, en de internationale mediamachine herhaalt deze leugen telkens weer als er geen onderzoek wordt gedaan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: