De privatisering van het Imperialisme door Rainer Rupp | KenFM.de

de-privatisering-van-het-imperialisme-door-rainer-rupp-|-kenfm.de

10-08-20 07:58:00,

Een commentaar van Rainer Rupp.

Elon Musk, vereerd als technologisch wonderkind, is een idool van de zogenaamde Groene Revolutie, omdat de Amerikaanse oligarch de fabrikant is van Tesla, de „Rolls Royce“ onder de elektrische wagens. Het feit dat deze luxe auto herhaaldelijk de aandacht trekt door spontane verbranding met nauwelijks te blussen branden, doet niets af aan de bijna religieuze reputatie van de meervoudige miljardair Musk. In de CO2-geloofsgemeenschap van klimaatbespaarders wordt hij beschouwd als een wegwijzer naar de mooie groene nieuwe wereld. Zelfs de recente bekentenis van Musk dat hij medeplichtig is aan de handhaving van het criminele Amerikaanse imperialisme mag daar niets aan veranderen.

De zaak in kwestie was een controverse over de staatsgreep in Bolivia afgelopen najaar, die onlangs op Twitter werd gepleegd. Musk werd door een tegenstander verteld dat de staatsgreep in Bolivia tegen de legitieme president Evo Morales „zeker niet in het belang van het Boliviaanse volk was. Omdat de Amerikaanse regering de staatsgreep tegen Evo Morales alleen maar organiseert zodat jij (Elon Musk) daar de lithium (voor de batterijen) kan krijgen“. Daarop antwoordde de gekke oligarch uitdagend: „We zullen couperen wie we willen. Ga er overheen!“

Nadat Musk voor deze schaamteloze opmerking op het internet een shitstorm had geoogst, haastte zijn propaganda-afdeling zich om de golven glad te strijken en legde hij uit dat de elektrische automagnaat dit alleen maar schertsend had gezegd. De uitleg ging niet eens in op de vraag wie er achter de „wij“ van Musk schuilgaat. Het zou goed passen bij de megalomane Muskus dat hij alleen over zichzelf spreekt in het pluralis majestatis, dat wil zeggen in een vorm van het meervoud dat koninklijke majesteiten voor zichzelf gebruiken.

Musk runt een aantal exotische high tech bedrijven zoals SpaceX. Zo bouwen ze grote raketten waarmee ze onlangs Amerikaanse astronauten naar het International Space Station (ISS) hebben getransporteerd en een paar dagen geleden weer gezond hebben gemaakt. Deze successen zijn duidelijk naar het hoofd van de rokende miljardair gegaan, anders zou hij zeker niet zo’n openhartige en publieke medeverantwoordelijkheid hebben genomen voor de verraderlijke staatsgreep tegen de legitieme regering van Bolivia.

Anderen daarentegen zien de reactie van Musk meer als een uiting van loyale steun voor het buitenlands beleid van zijn land,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: