Totalitarisme 2020: dwang, paternalisme, beperkingen, beroepsverbod, bedreiging | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

totalitarisme-2020:-dwang,-paternalisme,-beperkingen,-beroepsverbod,-bedreiging-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

10-08-20 07:58:00,

Komt het contactdagboek in de herfst?

Een opmerking van Bernhard Loyen

Ik slaap wakker. Mijn gedachten zijn dromen, mijn dromen zijn gedachten.

Deze regels zijn te vinden in een klein boekje uit 1937. De auteur Irmgard Keun laat haar alledaagse ervaringen in het voormalige Duitse Rijk overvloeien in de roman Nach Mitternacht. Het boek gaat over dwang, paternalisme, beperkingen, beroepsverboden, bedreigingen. Over angst.

Ze was twee jaar eerder al naar Nederland geëmigreerd. Men leest de roman en de gedachten veranderen in onbedroomde en onbekende paden.

Niemand had kunnen voorzien waar dit land zich vanaf maart, het begin van de Corona-maatregelen, zou ontwikkelen. Men wordt opgeschrikt door de snelheid en de verrassende brutaliteit waarmee de burgers van dit land voortdurend worden uitgedaagd. Op 30 juli schreef ik de volgende zinnen met betrekking tot de grote demonstratie twee dagen later: „Het aantal deelnemers op zaterdag zal een eerste indicatie zijn van hoe dit land in 2020 zal worden gepositioneerd na de afgelopen maanden, ook met betrekking tot de manier waarop de media er ’s avonds over zullen berichten.

Ik was er op 01.08. Het was een mooie dag. Je zou een vreugde en lichtheid kunnen voelen die de mensen missen en zo nodig hebben om de huidige waanzin elke dag onder de knie te krijgen. Ik ben bij de cameraploeg van KenFM gegaan en heb veel gesprekken gevoerd. Aan de ene kant eerlijk enthousiasme, vanwege de onverwachte massa deelnemers. Maar vooral bedachtzame gedachten over de afgelopen maanden. Een onderwerp in variaties. Waar gaat het heen, met dit land, met mijn leven? Wat gebeurt er met de individuele biografie, de gezinnen, de kinderen? Bestaande angsten. Zorgen over de toekomst.

Om het aantal deelnemers te bespreken, adviseer ik het huidige onderwerp uit het 3e millennium. De video is gelinkt in het geschreven artikel. Meer hoeft er niet gezegd te worden. Men moet het gewoon een leugen noemen. De publieke media onderschatten dit niet. Ze liegen, heel eenvoudig. Wat betreft het aantal deelnemers, wat betreft de permanente bewering onder de aanwezigen, was de meerderheid de gebruikelijke verdachten. Er wordt gesproken over agressie, naar de pers toe.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: