Nieuw-Zeeland in 2e lockdown na 4 (vier) besmettingen – De Lange Mars plus

nieuw-zeeland-in-2e-lockdown-na-4-(vier)-besmettingen-–-de-lange-mars-plus

12-08-20 09:09:00,

Foto 123rf

Nog een land dat geteisterd wordt door coronakolder is Nieuw-Zeeland. De regering Ardern heeft voor Auckland een tweede lockdown afgekondigd. De rest van het land komt in fase 2, dit nadat er na 102 dagen zonder enige besmetting(!) ineens 4 gevallen zijn vastgesteld. De vier besmettingen komen uit hetzelfde gezin. Let wel we spreken over besmettingen, niet van zieken, IC opnames of doden!

102 dagen clean
Irene schrijft ons vanuit Nieuw-Zeeland vlak voordat de nieuwe lock down uitgesproken is.

“Ja, we hadden een heel strikte lock down, in die zin dat alles dicht was. Alleen de supermarkten, apotheken en dokters waren open. Niet alle dokters, want veel behandelingen zijn uitgesteld. De kleine bedrijfjes waren dus allemaal dicht. Op dit moment is er geen 1.5 meter en mondkapjes zijn nooit verplicht geweest.

However, het lijkt erop dat er een 2e lock down gaat komen. De director-general of Health adviseert mensen mondkapjes in huis te hebben. Ik hoorde van iemand die bij de apotheek was dat het meteen storm liep. In Rotorua gaan ze in september de Covid Pass testen, onder 300 mensen. Jaja, ‘testen’.”

“Ik heb het bovenstaande zonder oordeel geschreven, maar laat je daardoor niet foppen. Ik stoom! Het lijkt wel een surrealistische wereld, een nachtmerrie. Ook hier is de Covid-19 Health Response Act 2020 ingevoerd. Zoiets als jullie Corona Spoedwet.

De politie mag nu je huis binnenvallen zonder volmacht. Ze mogen mensen afvoeren om in ‘quarantaine’ te zetten. De quarantaine hotels hier zijn bemand door het leger, mensen mogen een half uur per dag naar buiten, onder toezicht van het leger. Een vrouw en haar kinderen (negatief getest) die terugkwamen van overseas probeerden te ontsnappen om naar de begrafenis van hun vader toe te gaan, want dat mocht niet. Het is draconisch en onmenselijk.

De nieuwe wet bepaalt ook dat we ons moeten laten testen en ‘medical procedures’ toestaan als ons dat verteld wordt. Zo gaat het maar door. Dat zo’n wet er doorheen komt, het is diep zorgwekkend.”

Fase 2 en fase 3

Fase 3 betekent voor de inwoners van groot Auckland dat zij zoveel mogelijk thuis moeten blijven en met zo min mogelijk anderen contact hebben.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: