Open antwoord aan Jesse Klaver – Viruswaarheid

open-antwoord-aan-jesse-klaver-–-viruswaarheid

14-08-20 08:33:00,

Door Willem Frederik Erné

——— Forwarded message ———
Van: Jesse Klaver 
Date: wo 12 aug. 2020 om 16:34
Subject: Het virus is terug (van nooit weggeweest)
To:

Beste Willem,

Ik hoop dat je een goede zomer hebt. Ik wel, al is het geen zorgeloze zomer. Zoals je weet lopen de coronabesmettingen al wekenlang op. Om te vermijden dat we opnieuw te maken krijgen met overvolle IC’s en een nieuwe lockdown, moeten we nu ingrijpen om het virus weer terug te dringen.

Daar is een plan voor dat niet vaak genoeg herhaald kan worden: Iedereen met verkoudsheidsklachten laat zich direct op corona testen. Als die test positief is, gaat diegene en iedereen met wie hij of zij nauw contact heeft gehad in quarantaine. Op die manier hoeft niet de hele samenleving in lockdown, maar alleen de mensen van wie de kans groot is dat zijn besmet zijn met corona.

Het plan is er, maar de uitvoering gaat nog niet goed. Je laten testen moet makkelijker worden. Het duurt vaak te lang voordat mensen een uitslag krijgen. Mensen die in de problemen komen als ze in quarantaine gaan, bijvoorbeeld omdat ze een 0-urencontract hebben en hun inkomsten wegvallen, worden nu onvoldoende geholpen.

Daarom kwam dat Tweede Kamer vandaag terug van reces om het coronabeleid te bespreken. Maar het terugdringen van corona is niet alleen een kwestie van beleid, noch is het een zaak van ieders eigen verantwoordelijkheid. Het is juist een kwestie van gezamenlijke verantwoordelijkheid. Van solidariteit.

👉 Bekijk mijn bijdrage aan het debat

Vanuit rechtse opiniemakers is wel eens geopperd dat de mensen die overlijden aan corona toch weinig economische waarde toevoegen aan de BV Nederland. Deze mensen worden totaal oneerbiedig ‘dor hout’ genoemd, niet belangrijk genoeg om maatregelen voor te nemen.

Serieus, een lelijker voorbeeld van economisme kan je bijna niet verzinnen. Juist nu het zo warm is moeten we het hoofd koel houden. We kunnen ons er niet bij neerleggen dat er een groep is die al een half jaar aan huis gekluisterd zit, uit angst voor het virus.

Als we de solidariteit aanboren die we voelden in de eerste weken van de crisis,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: