Bijen massaal dood in Noord-Italië (8-8-2020).

bijen-massaal-dood-in-noord-italie-(8-8-2020).

15-08-20 03:42:00,

Imkers staan voor een raadsel na plotselinge bijensterfte Noord-Italië.

Afgelopen weekend, tussen vrijdagavond 7 augustus 2020 en zaterdagochtend 8 augustus 2020, zijn in Noord-Italië, in het gebied tussen de steden Cremona en Brescia, 4 miljoen bijen doodgegaan en130 bijenfamilies zijn getroffen.

Niemand weet wat de oorzaak is van de sterfte van de bijen. De lokale landbouworganisatie spreekt van een “catastrofe”.

“De schade is groot en nog niet definitief, want we streven ernaar om het lokale imkererfgoed zo snel mogelijk te herstellen”, zegt een imker uit de getroffen streek die 250 bijenvolken heeft. “Gelukkig betreft het een beperkt gebied, de bijenkasten in de aangrenzende gemeenten en in andere delen van de provincie hebben geen problemen ondervonden.”

Domme domme imkers

Waarom weten jullie niet dat de massale bijensterfte volgens onafhankelijke wetenschappers wordt veroorzaakt door elektromagnetische velden (of straling), nodig voor de mobiele telefonie. Zendmasten, wifi, smartphones en alle draadloze verbindingen verstoren de natuurlijke elektromagnetische velden waar de bijen gebruik van maken. In 2009 waarschuwde de Zwitserse bioloog Daniël Favre al. De wetenschappers waar de ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) naar luisteren geven de verdwijnende honingbijen de schuld van veranderingen in de landbouw, de varroamijt (een bloedzuigende parasiet die kolonies kwetsbaar maakt voor ziekten), buitenissig weer, vergiftiging, de achteruitgang van wilde bloemen en pesticiden. Het is maar niet wie je geloven wil wanneer mobiel gebruik zo ingeburgerd is en gemakkelijk voor is de mens. Dan zijn jullie bijenvolken wel de dupe. Gelukkig zijn er ook al een aantal imkers wakker.

Onderzoek Daniël Favre

Daniël Favre, adviseur voor bijenteelt in Lausanne en voormalig wetenschappelijk medewerker bij het Zwitsers Nationaal Laboratorium voor Biotechnologie te Lausanne, heeft in 2009 een onderzoek verricht naar het gedrag van bijen en een opmerkelijke ontdekking gedaan die een verklaring geeft voor het wereldwijd verdwijning van bijenvolken. D. Favre plaatste twee mobiele telefoons boven een bijenkorf en na ongeveer 25 tot 40 minuten begonnen de werkbijen een reeks van hoge piepjes te geven, die hij heeft opgenomen. Voor bijen is dit een signaal van gevaar. Het signaal om weg te wezen! Gevaar! In een vervolgonderzoek (juli 2012 begonnen de bijen ongeveer 20 tot 40 minuten nadat de telefoons waren geactiveerd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: