CDA-top Friesland: lekker aan de party met eigen evenement?

cda-top-friesland:-lekker-aan-de-party-met-eigen-evenement?

17-08-20 08:17:00,


Dingdong! Voorbeeldfunctie CDA-ers naar de maan (voor de zoveelste keer)

We kregen vanmorgen post uit Grouw, een Fries stadje dat onder de rook van Leeuwarden ligt (zie de brief onderaan deze pagina). Daar wordt namelijk al voor het tweede weekend op rij een groot ‘evenement’ (lees: privé-disco) gehouden in de schuur van het CDA-echtpaar Daniël en Fokelien van der Meulen. Tot genot van de wijde omgeving!

Fokelien van der Meulen is raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Leeuwarden, onder CDA-burgemeester Sybrand van Haersma Buma, die twee horecatenten in Grouw heeft gesloten ‘wegens corona’. Want het CDA kan het blijkbaar zelf beter. Fokeliens ‘evenementen’ zijn in een gesloten schuur georganiseerd, terwijl volgens het RIVM in Friesland al diverse uitbraken van corona hebben plaatsgevonden bij zulke ‘schuurfeesten’ in de voorbije weken (Dokkum, de eilanden et cetera). Of die beweringen van het RIVM waar zijn weten we natuurlijk niet, maar van partijgangers als de Vandermeulentjes, verwacht je toch gesloten gelederen, rigide solidariteit, voorbeeldige voorbeeldfunctie enzo. Als het RIVM, maar ook hun eigen koningsduo Mark en Hugo waarschuwen voor zulke feestjes, nemen zij het voortouw!

Niks van dat al. Het lijkt er sterk op dat diverse corona-voorschriften en adviezen aan de laars gelapt worden, terwijl de gewone discotheken voor de jeugd nog steeds allemaal gesloten zijn en velen inmiddels failliet. Zomaar wat dingetjes die er hier op het oog ontbreken: ventilatievoorschriften, de 1,5 meter in acht houden, maar ook het bestemmingsplan lijkt een groot vraagteken. Er staat buiten één Dixy in een grasveld waar iedere bezoeker gebruik van maakt. Ontsmettingsmiddelen zijn in geen velden of wegen te bespeuren. Talloze bezoekers blijven in tentjes rond de boerderij slapen na dit feest.

Het is van tweeën een: zijn de Vandermeulentjes het zelf ook helemaal niet eens met de talloze bespottelijke corona-maatregelen, laat staan met de tirannieke spoedwet van hun minister Hugo de Jonge? Of lappen ze als ware elitaire apparatsjik de regels voor het plebs aan hun krokodillenleren laarsjes? In het eerst geval gaan ze natuurlijk, als goede CDA-ers, vandaag op wekelijks bezoek bij hun bejaarde heit en mem om ze te corona-infecteren. Althans, dat gebeurt nou eenmaal onvermijdelijk volgens koningsduo Mark en Hugo.  Na twee weekenden party’en, zijn het nu immers wandelende coronabommen; deze “jongeren” die niet met vrijheid om kunnen gaan …

Laten we eerlijk zijn: of het echtpaar überhaupt thuis is,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: