Nieuw-Zeeland heeft een antwoord op corona kolder – De Lange Mars plus

nieuw-zeeland-heeft-een-antwoord-op-corona-kolder-–-de-lange-mars-plus

17-08-20 09:23:00,

Foto 123rf

Met name in Duitsland en ook in ons land demonstreren steeds meer mensen tegen de anti-coronamaatregelen en de 1,5 meter samenleving die door de regeringen worden geïnstalleerd. Nieuw-Zeelanders hebben hier een ander antwoord op bedacht en gaan dat in september uitvoeren. Misschien kunnen wij er nog wat van leren.

Demonstreren

De Verbindingsdemo van 15 augustus is een klinkend succes geworden. Naar schatting hebben er in Den Haag tussen de 10 en 15.000 mensen aan deelgenomen. Desondanks vindt aanstaande donderdag de vervroegde behandeling plaats van de Spoedwet in de Tweede Kamer, op verzoek van de regeringspartijen CDA, D66, CU en VVD samen met de meelopers van Groen Links en de SGP.

De verbroedering tijdens de demo tussen de deelnemers was groot en hartverwarmend, maar de meer dan dertig deelnemende organisaties kunnen geen vuist maken tegen de dadendrang van de hierboven genoemde politieke partijen.

Blijkbaar moeten de tegenstanders van de 1,5 meter dictatuur ander vuurwerk in stelling brengen. Daarom brengen we een bezoekje aan Nieuw-Zeeland.

Verzet

Tijdens de eerste lockdown begon Billy Te Kahika zijn gedachten op FB te posten. Hij kreeg daar enorm veel positieve reacties op. De mensen spoorden hem aan een politieke partij te beginnen. En dat gebeurde ook. Wel is een samenwerking nodig met een andere partij die al in het Parlement zit (AdvanceNZ), omdat de New Zealand Public Party(NZPP) anders aan de Parlementsverkiezingen van september 2020 nog niet zou kunnen meedoen.

De NZPP is een reactie op de dictatoriale manier waarop de regering van Labour/NZ First/Green op corona heeft gereageerd, uit protest tegen het gebrek aan transparantie en de enorme staatsschuld.

De partij staat voor vrijheid van meningsuiting, onafhankelijkheid en zeggenschap over eigen lijf en leven. Zij eisen Nieuw-Zeeland op voor iedere inwoner.

NZPP

Irene reageert vanuit NZ:”Op dit moment maakt het weinig meer uit hoe we over abortus of euthanasie, woningen of het milieu denken, want we mogen toch niet meer zeggen wat we vinden. En al heb je wat te zeggen, er wordt toch niet geluisterd.”

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: