HCQ – er is niets nieuws onder de zon – Wakker Mens

hcq-–-er-is-niets-nieuws-onder-de-zon-–-wakker-mens

18-08-20 01:05:00,

In de Italiaanse media barst het momenteel van de meldingen dat de Wereldbank aan president Loekasjenko van Witrusland 900 miljoen dollar aangeboden heeft om een lockdown in te stellen.

Voor zover na te gaan is, liggen de feiten een beetje anders. Ondanks het feit dat Witrusland geen lockdown heeft, heeft de economie natuurlijk van de economische malaise van de rest van de wereld te lijden omdat de in- en export drastisch is teruggelopen. Witrusland heeft dus steun van de Wereldbank aangevraagd. Dit werd ook toegezegd, maar alleen onder de voorwaarde dat Witrusland eveneens een lockdown zou invoeren. Loekasjenko heeft dit geweigerd. En voorzover bekend geen geld gekregen.

In Italië is men tegenwoordig erg tegen de corona-maatregelen gekant. Er zijn veel kritische artikelen en posts te vinden en dan stuit je toevallig op een juweeltje (als we maar eens aannemen dat dit waar is, en we niet te maken hebben met uitermate professionele vervalsing).

Vertaling uit Il Gazzettino Vesuviano:

“Tijdens  ons onderzoek, ontdekten we dat in november 1918, op het hoogtepunt van de  “Spaanse griep epidemie, het Amerikaanse medische tijdschrift JAMA (Journal of the American Medical Association) onder de rubriek “Correspondence“, een zeer interessant artikel van een dokter H.A. Klein uit Chicago gepubliceerd had. Dit doet denken aan de situatie van vandaag. Hierbij een foto van de originele tekst, anders zou je het haast niet geloven.” 

Dit is wat moeilijk te lezen, dus hier de Engelse tekst:

THE TREATMENT OF “SPANISH INFLUENZA”

To the Editor:  —In a number of cases of influenza and influenzal pneumonia, seen both in my private practice and at the Alexian Brothers’ Hospital, I have used a treatment from which my results have been most satisfactory.

The clinical course of the condition may be divided for convenience into three stages. The first lasts from three to four days, and is characterized by chills, fever, muscular pain, etc. The second is of rather uncertain duration, and is characterized by involvement of the respiratory system varying in degree from a slight catarrhal condition to the involvement of a large area of one or both lungs. The third is characterized by disturbances of the circulatory system,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: