Corona Onderzoekscommissie – Deel 3 | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

corona-onderzoekscommissie-–-deel-3-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

19-08-20 07:15:00,

Belediging van royalty’s of noodzakelijk proces?

Een standpunt van Jochen Mitschka.

In deel 1 en 2 van deze reeks hebben we verslag gedaan van de eerste hoorzitting van het Corona-comité, getiteld „Leren van het Onderzoekscomité voor de Mexicaanse griep“ (1). Maar nadat de geschiedenis en de blootstelling van de eerste pandemie was verteld, nadat de WHO haar definitie van pandemieën blijkbaar had aangepast aan de duidelijke wensen van de farmaceutische industrie, kwam de hoorzitting van Dr. Wolfgang Wodarg ook aan bod op andere onderwerpen, zoals de coronatest. Dit is nu het eerste deel van de samenvatting van de tweede hoorzitting over „De situatie van mensen in verpleeghuizen“. Deskundigen en getroffenen worden gevraagd naar hun ervaringen tijdens de sluiting van de huizen.

Verslag van de praktijk

De commissie begon met het ondervragen van Adelheid von Stösser. Mevrouw Stösser meldde dat ze verpleegster is door opleiding en al 50 jaar werkzaam is in de verpleging. Ze is ook docent voor verpleegkundige beroepen en heeft de afgelopen decennia projecten geleid in universitaire ziekenhuizen en andere instellingen met als doel het leveren van individuele, op behoeften gebaseerde zorg. Ze is de auteur van boeken, vooral over verpleegkundige normen. Ze heeft ook gewerkt aan verschillende fundamentele projecten die probeerden betere normen te ontwikkelen voor de ontwikkeling van de zorg in Duitsland. Aangezien er weerstand kwam van de financierende instanties om de normen te implementeren, veranderde ik van kant (2). Zij werd een van de oprichters van de vereniging Pflegeethik-Initiative (3).

Mevrouw Stösser meldde dat de verpleeghuizen tijdens de sluiting van de Corona bijzonder gevaarlijke plaatsen bleken te zijn. Zij baseerde haar stelling op het feit dat vooral ouderen het risico lopen om door ouderdom en eerdere ziekten aan een infectie te sterven, en aan de andere kant omdat men heeft ervaren hoe verpleeghuizen zonder meer gevangenissen zijn geworden. „De staat had quasi-bewaking voor de ongeveer 900.000 mensen in verpleeghuizen“. Bewoners mochten het huis niet verlaten, familieleden mochten niet naar binnen. Van half maart tot half mei was er een totaal verbod op bezoek, niet alleen door de nabestaanden maar ook door wettelijke vertegenwoordigers, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, chiropodisten, kappers en vrijwillige helpers.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: