Grondwet buiten werking; er bestaat zoiets als het recht op zelfverdediging

grondwet-buiten-werking;-er-bestaat-zoiets-als-het-recht-op-zelfverdediging

20-08-20 09:33:00,

Als de regering de Grondwet buiten werking stelt en overgaat tot staatsterreur, moeten we dan tot iedere prijs vreedzaam blijven en ons als makke schapen naar de vaccinatiebank laten drijven? Of is er een ethisch verantwoord en strijdbaar alternatief?

Aan de vooravond van de door enkele tientallen samenwerkende groepen georganiseerde manifestatie op het Malieveld van afgelopen zaterdag gebeurde er iets dat mij schokte.

Vrijdagavond ging ik wat websites en YouTube-kanalen langs om te zien hoe ze deze belangrijke protestactie steunden.

* Tot mijn grote verbazing bij Jensen geen woord erover, terwijl hij in de uitzending van donderdag had laten weten op vrijdag in te zullen gaan op ‘de demonstraties’.

Met andere woorden: Jensen onthield zich van steun.

* Ook bij Café Weltschmerz geen duidelijke aankondiging, zoals bijvoorbeeld had gekund via een interview met iemand van de organisatie.

* Willem Raatgever van Weesdeweerstand maakte het nog een graadje bonter door op te roepen NIET naar de demonstratie te gaan (in de video op crica 13:00).

* Goed voorbeeld: Tom Zwitser van de Blue Tiger Studio. Zwitser interviewde Ferdinand van der Neut, de woordvoerder van het organiserende collectief op donderdag, twee dagen voor het evenement.

Die vrijdagavond wist ik dat er geen tienduizenden zouden staan de volgende middag. Ik was intens verdrietig, boos en verontwaardigd. Als ik eraan terugdenk, dan voel ik die emoties opnieuw.

Wat is hier aan de hand?

Te offensief?

De samenwerkende groepen en organisaties verenigden zich rond drie eisen:

1) intrekking van de spoedwet

2) beëindiging van de beleidsbepalende rol van het RIVM

3) aftreden van de regering Rutte

Het kan zijn dat Jensen en Weltschmerz hun vingers niet wilden branden aan de derde eis. In dat geval zou het verhelderend zijn geweest als ze dat duidelijk hadden gemaakt aan hun publiek. Dat ze ervoor kozen om te zwijgen op zo’n cruciaal moment – vijf dagen voor het begin van de parlementaire behandeling – is op het randje van obstructie.

Niet offensief genoeg?

Willem Raatgever ging over dat randje heen met zijn oproep om niet te komen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: