Illegale waarneming van de verkiezingscampagne van Tromp in 2016 door Thomas Röper | KenFM.de

illegale-waarneming-van-de-verkiezingscampagne-van-tromp-in-2016-door-thomas-roper-|-kenfm.de

24-08-20 07:54:00,

Voormalig FBI-advocaat bekent het verzinnen van „bewijs“…

Een commentaar van Thomas Röper.

Op dinsdag werd in de VS nog een rapport gepubliceerd over de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingscampagne 2016. Het is interessant om te zien wat er in staat, wat Der Spiegel ervan heeft gemaakt, en vooral wat er woensdag in de VS bovendien bekend is geworden over de verkiezingscampagne van 2016, maar door Der Spiegel is verzwegen.

Opnieuw staat er niets in het verslag van het Amerikaanse inlichtingencomité dat een Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingscampagne zou bewijzen. Maar dat staat natuurlijk alleen maar heel heimelijk in de Spiegel en de indruk wordt gewekt dat er iets belastends in het verslag staat. Het Spiegel-artikel met de kop „Rapport over troefverbindingen met Rusland – „Open voor beïnvloeding en manipulatie““ begon zo:

„Een bijna 1000- pagina’s tellend rapport van de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat documenteert hoe Rusland de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 wilde beïnvloeden ten gunste van Donald Trump. Volgens het rapport had het campagneteam van de gekozen president talrijke contacten met de Russische geheime dienst. Het verslag – het vijfde en laatste verslag van de commissie over dit onderwerp – werd voorafgegaan door jaren van onderzoek door de Amerikaanse Senaat.

Dat klinkt dramatisch. Maar het wordt gevolgd door..:

„Tegelijkertijd benadrukte de Republikeinse voorzitter van de Inlichtingencommissie van de Senaat, Marco Rubio, dat „er absoluut geen bewijs is gevonden dat Trump of zijn campagneteam met de Russische regering heeft samengewerkt om zich met de verkiezingen van 2016 te bemoeien.“

Het gerucht over lang weerlegde beschuldigingen

Het artikel wordt gevolgd door vele lang vergeten beschuldigingen. Het is echt fascinerend hoe de Spiegel en andere „kwaliteitsmedia“ deze dingen keer op keer herhalen, ook al zijn ze al lang weerlegd. Bijvoorbeeld de volgende beschuldiging uit het huidige Spiegelartikel:

„De tijdelijke voorzitter van Trump’s campagneteam, Paul Manafort, had nauwe banden met een Russische geheime dienst agent, zegt het rapport.“

Het probleem is dat de beschuldigingen tegen Manafort van boven naar beneden zijn opgebouwd. In 2016 werd gezegd dat hij twijfelachtige contacten had in Rusland,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: