Voor Gaza: laten we de BDS-campagnes opvoeren! – BDS Nederland

voor-gaza:-laten-we-de-bds-campagnes-opvoeren!-–-bds-nederland

24-08-20 09:06:00,

Israelische luchtaanvallen op Gaza Stad, Gaza op 18 August 2020: Photo by Anadolu Agency

Al meer dan elf nachten achter elkaar hebben de Israelische strijdkrachten Gaza gebombardeerd en de twee miljoen Palestijnse inwoners geterroriseerd.

BNC Verklaring

Bezet Palestina, 23 augustus 2020 – In reactie op de aanhoudende bombardementen door apartheid Israel op de bezette en belegerde Gazastrook, herhaalt het Palestijnse BDS National Committee (BNC) de oproep van het Palestijnse maatschappelijk middenveld om gerichte en wettige sancties tegen Israel, in het bijzonder een dringend en alomvattend militair embargo, en voor escalerende boycot- en desinvesteringscampagnes om een einde te maken aan de misdaden.

Meer dan elf nachten achter elkaar heeft het Israelische leger Gaza gebombardeerd en de twee miljoen Palestijnse inwoners geterroriseerd, die in ’s werelds grootste openluchtgevangenis leven als gevolg van het 13-jarige beleg van Israel. Het excuus van Israel is dit keer de brandballonnen die vanuit Gaza worden gevlogen en branden veroorzaken in landbouwgronden in Israelische koloniën bij de hekken die Gaza omringen.

De grote meerderheid van de inwoners van Gaza zijn afstammelingen van de meer dan 750.000 Palestijnse vluchtelingen die etnisch gezuiverd zijn – door zionistische milities en later het Israelische leger – tijdens de Nakba van 1948.

De Israelische aanvallen hebben huizen en civiele infrastructuur beschadigd, waaronder een basisschool in het vluchtelingenkamp Shati, gerund door de United Nations Relief and Works Agency for Palestinian Refugees (UNRWA), die op 13 augustus bij zonsopgang gebombardeerd werd. UNRWA heeft de bewering van Israel dat de aanval het resultaat was van een “ongeval” betwist, aangezien alle actuele coördinaten van de VN-faciliteiten worden verstrekt aan de Israelische bezettingsautoriteiten.

De val van de Israelische raket op de school een paar uur voor de opening had een bloedbad kunnen veroorzaken onder kinderen en hun leraren, een feit dat wijdverbreide paniek en angst veroorzaakte onder de vluchtelingenkinderen.

Deze nieuwe golf van Israelische bombardementen op Gaza valt samen met de zesde verjaardag van het bloedbad in 2014 van meer dan 2.250 Palestijnen, waaronder 551 kinderen, door Israel tijdens een langdurige militaire aanval. In een verklaring die destijds werd ondertekend door meer dan 140 wetenschappers op het gebied van internationaal recht en strafrecht,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: