Corona Onderzoekscommissie – Deel 4 | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

corona-onderzoekscommissie-–-deel-4-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

25-08-20 07:45:00,

Belediging van royalty’s of noodzakelijk proces?

Een standpunt van Jochen Mitschka.

In deel 1 en 2 van deze reeks hebben we verslag gedaan van de eerste hoorzitting van het Corona-comité, getiteld „Leren van het Onderzoekscomité voor de Mexicaanse griep“ (1). Deel 3 beschrijft het eerste deel van de tweede hoorzitting over „De situatie van mensen in verpleeghuizen“, die nu in het vierde deel wordt vervolgd met het verslag van een verzorger en een familielid.

Verslag van een verzorger

De heer Kusch (2) houdt toezicht op 16 personen en bracht telefonisch verslag uit over zijn activiteiten, vooral tijdens de sluiting van de verzorgingstehuizen.

Hij bracht verslag uit over gevallen waarin de hulpverleners verdoofd werden, zodat ze minder vertrokken, zodat ze de kamers niet verlieten. Dit kwam vooral voor tijdens de opsluiting van de bewoners in hun kamers. Sedatie werd helaas veel te vaak gebruikt, en hoe kritischer de zorgsituatie was, des te vaker werd sedatie als „therapie“ gebruikt.

De heer Kusch meldde grote verschillen in behandeling. Hij zei dat sommige voorzieningen al zijn begonnen met het invoeren van beschermende maatregelen voor de bewoners voordat de maatregelen werden opgelegd. Als de contactblokken eenmaal waren opgelegd, had hij geen mogelijkheid meer om de behandeling van de door hem verzorgde personen te controleren. Hij had gewoon moeten geloven wat de huizen hem vertelden. De bewoners zouden volgens Kusch volledig overgeleverd zijn aan de huizen, zonder kans dat de verzorger iets zou doen.

In huizen waar al voor de sluiting van de huizen herhaaldelijk grieven waren ontstaan, zou het bijzonder moeilijk zijn geweest om de verzorgers adequaat te vertegenwoordigen. Als hij de gelegenheid had om als verzorger weer op bezoek te komen, zou hij dingen hebben gezien die „crassig“ zouden zijn geweest. Het begon met de externe omstandigheden (lang haar, slechte verzorging in het algemeen). Veel mensen die na een beroerte of hartaanval vanuit het ziekenhuis zouden zijn opgenomen, zouden „niet toegelaten“ zijn. Patiënten of bewoners zouden voor een groot deel alleen met medicijnen zijn behandeld, niet met de gebruikelijke revalidatiemaatregelen.

„Ik heb gisteren met een man gepraat die dit jaar niet in de zon heeft gezeten.“ Hij zou het niet geloofd hebben.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: