Corona en samenleving – Wakker Mens

corona-en-samenleving-–-wakker-mens

26-08-20 07:48:00,

door Luuk Humblet

blankLuuk Humblet, medeoprichter van de Vereniging voor associatieve economie

Als niet-medicus ben ik nog minder dan Peter Selg bevoegd om een oordeel te vellen over de medische aspecten van de stelling die door prof. Sukharid Bhakdi, dr. Wolfgang Wodarg en inmiddels talloos veel andere mensen over de hele wereld wordt verdedigd. Samengevat luidt deze stelling: het virus Covid-19 dat zowat de hele wereld in de greep lijkt te hebben, is lang niet zo gevaarlijk als het ons in de gangbare mediakanalen wordt voorgesteld. Deze visie is inmiddels echter in de afgelopen drie maanden door duizenden artsen, wetenschappers, journalisten en anderen op basis van degelijk onderzoek naar de feiten bijzonder goed onderbouwd. Dat maakt het steeds plausibeler dat veel door regeringen genomen maatregelen zoals ‘lockdown’ en ‘social distancing’ niet alleen nutteloos en absurd zijn maar zelfs schadelijk, niet alleen in indirecte maar ook in directe zin.

Op dit moment waarop de meeste van die maatregelen al verregaand zijn versoepeld of opgeheven, kunnen we in ieder geval met een redelijke mate aan objectiviteit de volgende vaststellingen doen.

  1. Er is in de officiële berichtgeving omtrent het coronavirus enorm veel aandacht besteed aan getallen: zoveel mensen zijn door het virus Covid-19 besmet, zoveel zijn er ziek door geworden, zoveel zijn eraan overleden. Het gepubliceerde cijfermateriaal blijkt echter op heel wat punten twijfelachtig en in verschillende landen anders te zijn samengesteld. Zelfs als we ervan uitgaan dat er geen of weinig getroffen mensen ten onrechte zijn meegeteld, komen we tot de conclusie dat bijvoorbeeld in de ‘zwaarst getroffen’ Verenigde Staten het sterftecijfer nog geen half promille van de bevolking uitmaakt. In veel Europese landen is dat vergelijkbaar. Het aantal overleden patiënten is daarmee in dezelfde orde als dat bij de griepepidemie van twee jaar geleden.
  2. De economische, sociale, geestelijke en zelfs de medische schade, door de opgelegde corona- maatregelen veroorzaakt, overtreft in veelvoud de narigheid die het virus zelf ooit zou kunnen bewerkstelligen(1)Regeringen zullen beweren dat dit komt door de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Voor de opvatting dat het zonder die maatregelen catastrofaal uit de hand zou zijn gelopen, vormt de situatie in Zweden (zonder lockdown) het levende tegenbewijs..

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: