De Nieuwe Normaal – Hands off Venezuela

de-nieuwe-normaal-–-hands-off-venezuela

26-08-20 07:03:00,

Venezuela |
August 24, 2020

Bron: Pasqualina Curcio, Venezuela ultimas noticias, 23 augustus 2020 (SP) resumen-english, 23 augustus 2020 (EN) ~~~

We zijn als mensheid uitgenodigd voor een “nieuwe normaal”. De oproep aan ons kwam van de VN, het systeem van de Verenigde Naties.

Het normale is het “algemeen aanvaarde”, het is het bekende, het gebruikelijke, het gewone, of we het nu leuk vinden of niet, of we het nu eerlijk vinden of niet. Met verantwoordelijkheid moeten we ons afvragen waarom deze, en niet een andere normaliteit de wereld vandaag de dag kenmerkt? Wie profiteert er nu van die normaliteit en wie zijn blijkbaar degenen die beslissen wat normaal is en wat niet? Hoe zijn ze erin geslaagd ons te overtuigen van die normaliteit? Is wat vandaag de dag als normaal wordt beschouwd geëigend voor de 7,5 miljard wezens die deze planeet bevolken? Wat moet er veranderd worden?

Dit lijken zeer complexe en filosofische vragen, maar aangezien we zijn opgeroepen, om mee te denken zoals we de nieuwe wereld willen, laten we dan de huidige “normaliteit” in vraag stellen en overdenken, laten we ons ontdoen van de paradigma’s die ons zijn opgelegd, laten we ons iets anders voorstellen, laten we denken over een andere mogelijke wereld.

Galeano zei, Fernando Birri citerend: “Waar is utopie voor? Utopia is aan de horizon, en als het aan de horizon is zal ik het nooit bereiken, want als ik 10 stappen loop zal de utopie 10 stappen verder gaan, en als ik 20 stappen loop zal de utopie 20 stappen verder gaan, met andere woorden ik weet dat ik het nooit, nooit zal bereiken. Waarvoor is de utopie dan? Daarvoor, om te lopen.”

Het huidige “normale”

Het lijkt erop dat het “normaal” is, dat ongeveer 820 miljoen mensen in de wereld vandaag de dag in een situatie van voedselonzekerheid verkeren, en van hen 150 miljoen honger lijden ondanks het feit dat, volgens de FAO, er elke dag genoeg voedsel wordt geproduceerd voor alle bewoners van de planeet Aarde.

Naar schatting zullen in 2020 elke dag zo’n 12.000 mensen van honger zijn omgekomen als gevolg van de gevolgen van de pandemie, een groter aantal dan door Covid-19 zelf wordt geschat.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: