Saskia Sieverink: “Voor mijzelf, mijn zoon, mijn vrienden en hun kinderen, mijn buren, voor verbinding en vrijheid.” (demo 20/08/20) – De Lange Mars plus

saskia-sieverink:-“voor-mijzelf,-mijn-zoon,-mijn-vrienden-en-hun-kinderen,-mijn-buren,-voor-verbinding-en-vrijheid.”-(demo-20/08/20)-–-de-lange-mars-plus

26-08-20 07:37:00,

Foto 123rf – Groeten uit Den haag

Bijdrage van Saskia Sieverink*

Saskia was erbij tijdens de gewelddadig verstoorde demo aan de Hofvijver op donderdagmiddag 20 augustus. Ze vertelt waarom zij bij een demonstratie voor vrijheid en verbinding aanwezig wil zijn, wat er in haar omgaat, over blootgeven, vragen, vriendschappen, de wapenstok en verdriet. Haar verhaal geeft een haarscherp beeld van een burger die zich bewust is van de radicale gebeurtenissen waarin we zijn terechtgekomen.

Blootgeven

Ik ben in conflict met mijzelf. Ik vraag mij af of en hoe ik mijzelf bloot geef. Je blootgeven staat dat gelijk aan kwetsbaar zijn? Hangt het af van de omstandigheden? Ik vermoed van wel. Voor mij wel en ik denk voor veel mensen.

Regelmatig ben ik op het strand. Vroeg dan, zo tussen 6.00 en 7.00 uur. Ik wandel graag, liefst vanaf zonsopgang van Kijkduin, strandslag 5 tot aan het havenhoofd van Scheveningen en terug. En dan, bij het naaktstrand net voorbij pier 35 geef ik mij regelmatig bloot. Ik ontdoe mij van mijn kleren om vervolgens in mijn nakie een heerlijke verfrissende en vooral vrije duik te nemen in een redelijk rustige zee, die mij wil dragen en licht maakt, mijn zorgen wegspoelt en rust brengt in mijn zijn. Is dit voor mij een vorm van kwetsbaar zijn? Ik doe het in de omstandigheid, op een plek waar er anderen ‘gelijkgestemden’ zijn en op die plek is het oké om bloot te zijn. Dus nee, ik voel mij daar in die omstandigheid niet kwetsbaar.

Zaterdag 1 en zaterdag 15 augustus stond ik op het Malieveld. Ja, op mijn Malieveld. Van mijn prachtige stad Den Haag. De enige stad, denk ik, die naast een enorm veld midden in het centrum ook veel, zeg maar gerust heel veel groen heeft waar menig andere stad jaloers op mag zijn. De tweede keer voor mij dat ik aanwezig was, op 15 augustus op het Malieveld, waar dit keer door gezamenlijke organisaties een demonstratie van Verbinding was georganiseerd. En ik ben alleen gegaan. Voor mijzelf, voor mijn zoon, voor mijn vrienden en hun kinderen, voor mijn buren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: