Stop de VN bij het ontmantelen van geloofsvrijheid

stop-de-vn-bij-het-ontmantelen-van-geloofsvrijheid

26-08-20 08:36:00,

Wij verwerken uw informatie volgens ons Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden.Door te tekenen aanvaard je de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid van CitizenGO en stem je ermee in af en toe e-mails te ontvangen over onze campagnes. Je kunt op elk moment uitschrijven.

Petitie aan: Elisabeth Tichy-Fisslberger, VN-voorzitter Mensenrechtenraad
cc: Antonio Guterres, Secretaris-Generaal van de VN

Het rapport dat in februari 2020 is afgeleverd aan de Mensenrechtenraad baart ons grote zorgen. Dit rapport is geschreven door de heer Ahmed Shaheed, Speciaal Rapporteur voor de Vrijheid van Religie of Overtuiging.

Het mandaat van de heer Shaheed is gericht op het bevorderen van het recht op vrijheid van religie of overtuiging, een fundamenteel recht zoals erkend in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, opgesteld door de VN. Artikel 18 hiervan stelt:

“Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en geloof…om zijn religie of overtuiging uit te dragen in het onderwijzen ervan, in de praktijk, in de eredienst en in de inachtneming van de geboden en voorschriften.”

In plaats van zich te richten op internationaal erkende schendingen van de religieuze vrijheid, kiest de Speciaal Rapporteur ervoor om te pleiten voor de controversiële beleidsdoelen die VN-mensenrechtencomités bepleiten wat betreft abortus, naast seksuele gerichtheid en ‘genderidentiteit’.

De Speciaal Rapporteur beschuldigt gelovigen van discriminatie als zij het niet eens zijn met: abortus, het herdefiniëren van het huwelijk en het ontmantelen van een biologisch onveranderlijk geslachtsverschil tussen mannen en vrouwen. Hij doet dit door een verwrongen interpretatie van gender en gendergelijkheid.

Als gelovigen vinden wij het onverteerbaar dat iemand die zich dient bezig te houden met het beschermen van onze geloofsvrijheid, diezelfde vrijheid op deze manier ondermijnt.

Wij eisen daarom dat u de heer Ahmed Shaheed ontslaat als Speciaal Rapporteur voor Vrijheid van Religie of Overtuiging: zijn agenda is onverenigbaar met de religieuze vrijheid.

Met vriendelijke groet,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: