Artsen door Inspectie beschuldigd van knuffel-adviezen en verstrekken geen-mondkapje verklaring – De Lange Mars plus

artsen-door-inspectie-beschuldigd-van-knuffel-adviezen-en-verstrekken-geen-mondkapje-verklaring-–-de-lange-mars-plus

27-08-20 03:47:00,

Knuffelen (123rf)

Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) dreigt artsen met het medisch tuchtcollege als zij zich niet houden aan de anti-coronamaatregelen. In een brief van de Inspectie aan huisarts Berkelaar laten zij doorschemeren dat advisering en behandeling conform de richtlijnen dient te gebeuren. Psychiater Renate Tillema-Schoon heeft een waarschuwing gekregen voor het uitschrijven van een vrijwaring van de mondkapjesplicht.

Marije Berkelaar is een medicijnvrije huisarts die zich durft uit te spreken tegen de corona maatregelen van de overheid. Tot ontsteltenis van het IGJ adviseert zij onder andere dat mensen elkaar knuffelen. Wie denkt dat ze dat vrijuit mag doen en zonder consequenties haar vrije mening mag uiten vergist zich gruwelijk. Die vrijheid hebben artsen blijkbaar niet. Lees wat gebeurt, omdat ze zegt wat ze vindt van het corona beleid.

Kijk naar de acties van twee moedige vrouwen voor liefde en gezondheid.

Vereniging der kwakzalverij

Nico Terpstra, collega-huisarts en voorzitter van de Vereniging der kwakzalverij voert een kruistocht tegen Marije Berkelaar. Dat blijkt uit de volgende mail die hij haar schreef.

Ook zijn Vereniging der Kwakzalverij maakt melding van het incident. Zij melden “de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft huisarts Marije Berkelaar en vrijgevestigd psychiater Renate Tillema uit Eindhoven op het matje geroepen“. De beruchte vereniging spreekt zelfs over “valse vrijwaringsverklaringen”. Het moge duidelijk zijn dat zij te vuur en te zwaard de anti-corona maatregelen van de overheid zullen verdedigen.

De acties van Nico Terpstra blijven niet zonder gevolgen, wanneer Marije deze brief ontvangt van het IGJ.

Brief Inspectie

Zij dreigen met het medisch tuchtcollege, maar Marije is in het geheel niet onder de indruk!

Reactie

Marijes reactie is buitengewoon krachtig. Ze zegt dat ze helemaal niet onder de indruk is van de brief van het IGJ, want verklaart ze “Ik weet zo goed wie ik ben en waarvoor ik sta. En ik weet zo goed dat het juist is.” Haar nuchtere kijk op de zaak zet alles in het juiste perspectief. “Ik blijf gewoon vanuit liefde, vanuit gezondheid verder leven.”

Ze vindt het zelfs prima om eventueel de (artsen) registratie te verliezen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: