29.08. Berlijn: Senaat is voorstander van de geweldsvariant | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

2908-berlijn:-senaat-is-voorstander-van-de-geweldsvariant-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

28-08-20 07:35:00,

Een commentaar van Bernhard Loyen.

De schok, de splinter van horror is blijkbaar nog steeds erg diep. Wat een lach hadden ze, de sympathisanten en aanhangers van de huidige politiek, de Corona-beginners. Ze zouden een voorspelbare ramp worden, de demonstratie op 01.08. in Berlijn. Nu wordt nog steeds besproken hoeveel deelnemers er uiteindelijk in het midden van Berlijn konden worden gevonden gedurende de dag. Aangezien ik daar urenlang ben geweest, is de discussie over getallen zinloos, ik verklaar voor het verdere verloop van dit artikel het getal 500000 + -, vergeleken met het getal van bijna 20000 als richtlijn.

Enkele dagen voor de vervolgdemonstratie onder de titel: „Assemblee voor de vrijheid – Berlijn nodigt Europa uit“ wordt voortdurend uit alle beschikbare agitatiebuizen geschoten. Het is niet verwonderlijk dat de pleitbezorgers van de enige waarheid nog lang niet eens geïnteresseerd zijn in de individuele motieven van honderdduizenden mensen. Ze zijn veelzijdig. De hoekstenen van de vermeende misplaatste zorgen – angst, verdriet en ongerustheid. Waarvan?

Steeds meer mensen zijn bang voor tijdelijk werk, baanverlies, sociale achteruitgang, armoede. Angst voor de toekomst/bestaan. De ondraaglijke maskerdwang. Bedreiging van boetes, intimidatie. Gezondheidsbeperkingen, sociaal isolement, beperking van het onderwijs, vermindering van het welzijn van kinderen. Zo moeilijk te herkennen, te begrijpen? Zo moeilijk te begrijpen? Blijkbaar wel.

Nog twee dagen, dus wat doen we om de ongehoorzame burgers te disciplineren? Gisteren, 26 augustus, heeft de Berlijnse Senaat de vermeende laatste joker getrokken. In een persbericht van de Berlijnse Senaat dat vanochtend vroeg is uitgegeven, staat, citaat:

Berlijn verbiedt corona demonstraties. De Berlijnse senator van Binnenlandse Zaken is verheugd over het besluit van de vergadering. Bescherming tegen infectie staat centraal. (1)

Dus de communicatie begint met een leugen. De Senaat, vertegenwoordigd door de SPD-politicus Andreas Geisel, houdt zich niet echt bezig met infectiebestrijding. Hoewel het in de tekst wordt geclaimd, citaat: „Dit is geen beslissing tegen de vrijheid van vergadering, maar een beslissing voor de bescherming tegen infecties… We moeten dus een afweging maken tussen het fundamentele recht van vrijheid van vergadering en dat van de integriteit van het leven. We hebben voor het leven gekozen“, maar de realiteit is veel minder dramatisch.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: