De onbruikbaarheid van de PCR test – Ad Broere’s Blog

de-onbruikbaarheid-van-de-pcr-test-–-ad-broere’s-blog

30-08-20 09:19:00,

21 juli 2020, bron Directory of Health Iceland: “Vanaf gisteren heeft de hoofd epidemioloog in IJsland een wijziging aangebracht in de rapportage van COVID-19 gevallen. Het resultaat van de wijziging is dat er op 21 juli in totaal 1 839 gevallen zijn geïdentificeerd sinds het eerste besmettingsgeval op 28 februari.

Sinds 15 juni heeft IJsland alle in 2004 en eerder geboren reizigers die het land zijn binnengekomen vanuit een hoog risicogebied (dat betrof tot afgelopen donderdag alle landen behalve Groenland en de Faeröer) getest. Er zijn in totaal 47.357 tests uitgevoerd aan de grens en alle tests met een positieve reactie op het SARS-COV-2-virus zijn gemeld; in totaal 110. Tot nu toe werden deze positieve resultaten gemeld als nieuwe gevallen van COVID-19 in IJsland.

Alle personen die positief werden getest, zijn echter verder geanalyseerd en getest op de aanwezigheid van antilichamen met behulp van een serologische test. Personen met antigenen worden niet langer als besmet beschouwd, ondanks het feit dat er sporen van het virus in hun monsters zijn aangetroffen. Daarom worden deze personen op het moment van de test niet geacht COVID-19 te hebben.

Deze verdere analyse heeft ertoe geleid dat bij de screening aan de grens in de periode 15 juni tot 21 juli 18 actieve besmettingen zijn aangetroffen en dat 92 van de 110 positieve monsters niet relevant zijn voor in de telling van het werkelijke aantal COVID-19-gevallen in IJsland.”

Kijk, dit slaat tenminste ergens op. Alleen de personen die een actieve besmetting blijken te hebben worden meegeteld als Covid-19 gevallen. 92 van de 110 positief geteste personen blijkt in aanraking te zijn geweest met Covid-19, maar heeft het virus eruit gewerkt c.q. geneutraliseerd. Er blijft maar een heel klein percentage werkelijke besmettingen over uit deze IJslandse ‘teststraat: 18 op 47.357 tests.

Ik treed in herhaling, een klein percentage van de positief geteste personen is ook daadwerkelijk ziek en besmettelijk (in dit geval 18 op 110 mensen), dus als het RIVM ‘een grote stijging van besmettingen meldt – 987 mensen – dan zijn er waarschijnlijk daarvan niet meer dan 100 echt ziek en voor zover dat het geval is, heeft de ziekte ook nog vrijwel steeds een mild verloop. Kortom, geen korrel maar een grote pot zout erbij. Op IJsland zijn de ziekenhuizen en ic’s al maanden vrij van covid-19 patienten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: