Arts en media over covid-19 – een wereld van verschil | Stichting Vaccin Vrij

arts-en-media-over-covid-19-–-een-wereld-van-verschil-|-stichting-vaccin-vrij

31-08-20 10:18:00,

Dokter Luis de Benito van het Hospital del Escorial in Madrid

Code oranje is een (dood)klap voor een land zoals Spanje dat veel inkomsten haalt uit tourisme. Waar is de code oranje op gebaseerd? Betalen ze een hoge prijs voor niets? De situatie in Spanje maakt duidelijk dat de media en de medische noodzaak – in veel landen – twee verschillende dingen aangeven.

Het artikel is geschreven door C.F. van der Horst en werd eerder gepubliceerd op www.dodelijkeleugens.nl Het filmpje onderaan dit artikel is vertaald en bewerkt door C.F. van der Horst.

Arts en media over covid-19 – een wereld van verschil

De berichtgeving over COVID-19 via de media en officiële bronnen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lijkt lang niet altijd betrouwbaar.

Sterker nog, deze informatie is soms geheel incorrect. Een goed voorbeeld van hoe de media de situatie rond COVID-19 geheel anders presenteren dan een dokter die daar dagelijks mee te maken heeft, is zichtbaar in een interview van de Spaanse arts Luis de Benito (onderaan deze pagina).

Daaruit blijkt dat de hele berichtgeving rond COVID-19 niets meer is dan megamarketing, één van de onderwerpen die in het boek ‘Dodelijke Leugens – Artsen en patiënten misleid’ zijn beschreven.
 

Code oranje in Spanje vanwege COVID-19

Zoals u zult weten heeft Spanje door COVID-19 voor het hele land code oranje. Dat betekent dat u uw vakantieplannen voor dat land kunt vergeten. Maar hoe erg is de situatie in dat land? De Rijksoverheid schrijft dat de besmettingsgraad van COVID-19 in heel Spanje is toegenomen. Maar wil dat dan ook zeggen dat mensen daar daadwerkelijk ziek zijn?

“De besmettingsgraad van het coronavirus is in heel Spanje toegenomen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis alleen naar Spanje als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Spanje gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine,” aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Laatst gewijzigd op: 25-08-2020. Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Interview dokter over COVID-19

Op 13 augustus 2020 nodigde het ochtendprogramma van de Spaanse tv-zender TVE, La Mañana,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: