Fact checker zonder feiten | Door Torsten Engelbrecht | KenFM.de

fact-checker-zonder-feiten-|-door-torsten-engelbrecht-|-kenfm.de

01-09-20 08:03:00,

Facebook staat op het beklaagdenbankje voor ongerechtvaardigde censuur en frauduleuze denigratie.

Een uitkijkpunt vanuit Torsten Engelbrecht.

„Ik zie een McCarthy-achtige stemming in het land en in het kielzog van de Cancel Culture zie ik ook de vrijheid van denken en onderzoek in het algemeen bedreigd. Ik krijg er de kriebels van. Dieter Nuhr schreef dit onlangs in een Facebook-post (1). Maar dat de cabaretier op Facebook zijn ongenoegen uitte, is niet zonder ironie. Want het overmachtige sociale netwerk zelf voert de strategie om kritiek op machtige autoriteiten als ketterij en het tot zwijgen brengen van andersdenkenden na te streven. De organisatie Children’s Health Defense, opgericht door Robert F. Kennedy Jr. Het voelt zich zo sterk beïnvloed door de censuurpraktijken van Facebook dat het nu een aanklacht heeft ingediend. De neef van de voormalige Amerikaanse president heeft ook zijn zinnen gezet op zogenaamde „fact-checkers“ zoals PolitiFact, waar de door Mark Zuckerberg opgerichte internetgigant naar verwijst. Met deze, kan er geen sprake zijn van solide feitencontrole.

De organisatie van de Bescherming van de Gezondheid van de Kinderen die door Robert F. Kennedy Jr. wordt opgericht diende vorige week een proces in het federale hof in San Francisco in (2). De verdachten zijn niemand minder dan de social media-gigant Facebook, zijn oprichter Mark Zuckerberg en drie zogenaamde „fact-checks“. De beschuldiging: Facebook heeft in feite goed onderzochte berichten over gezondheid gecensureerd en de Gezondheidsdefensie van kinderen op frauduleuze wijze belasterd en verkeerd voorgesteld.

Robert F. Kennedy Jr.: „Facebook censureert en belastert…

Volgens de klacht van de Children’s Health Defense is Facebook nauw verbonden met de farmaceutische industrie en de gezondheidsautoriteiten, die praktisch gedomineerd worden door grote apotheken. Bovendien zou de Groep economische belangen hebben in de telecommunicatie en in 5G, de vijfde generatie mobiele telefoonstandaard (3).

Zoals de organisatie Children’s Health Defense op haar website schrijft, censureert Facebook de Children’s Health Defense pagina. Hoe dit er uit ziet is te zien op de schermafbeelding hieronder, waar een Facebook-post door Children’s Health Defense wordt gecensureerd en geblokkeerd als „Gedeeltelijk valse informatie“. De basis van deze censuur was onder andere een analyse van PolitiFact. Hoe zielig deze vermeende „fact-checker“ ook verloopt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: