4 sept demo Den Haag: Stop de spoedwet! Red de Grondwet!

4-sept-demo-den-haag:-stop-de-spoedwet!-red-de-grondwet!

03-09-20 08:04:00,

Moeten we alweer de straat op?
Ja, het moet echt, want het is menens.

Morgen begint de Kamer met een hoorzitting over de Tijdelijk wet maatregelen COVID-19 (Kamerstuk 35526) en vrij snel daarna volgt het debat.

Daarom moeten we morgen opnieuw naar Den Haag komen en luidkeels opkomen voor één van onze grootste waarden: onze vrijheid.

Deze wet is een gruwel

Een greep uit de inhoud:

* De 1,5 meterregel wordt wettelijk vastgelegd. Eén van de bizarre consequenties daarvan is dat het voortaan verboden is elkaar een hand te geven. Wie dat wel doet riskeert een boete van honderden euro’s plus een strafblad, met alle gevolgen van dien.

* De minister van VWS (momenteel Hugo de Jonge) mag op eigen gezag – dat wil zeggen zonder de Kamer vooraf te raadplegen – complete bedrijfssectoren, scholen, verpleeghuizen, gebouwen, openbare plaatsen, gebieden en inrichtingen sluiten.

* Hij mag mag naar believen demonstraties, vergaderingen en manifestaties verbieden.

* En er is verder een zogeheten vangnetbepaling die inhoudt dat de minister ook maatregelen mag nemen in gevallen waarin deze wet niet voorziet. Dit kan bijvoorbeeld een opstap zijn naar gedwongen vaccinaties, gedwongen quarantaines en gedwongen coronatesten.

* Op overtreding de maatregelen komen bizar hoge boetes te staan.

Kortom, deze wet geeft de minister dictatoriale bevoegdheden.

Schokkend

Staatsrechtgeleerden, juristen en privacybeschermers maken gehakt van het wetsontwerp, maar desondanks gaat de Kamer er in volle vaart mee verder.

Het is schokkend om te zien dat de meeste, zo niet alle maatregelen in deze wet indruisen tegen de letter en de geest van de Grondwet en dat de wet desondanks serieus in behandeling wordt genomen.

Als deze wet wordt aangenomen – en tot nu toe wijst veel in die richting – zal er iets fundamenteel veranderen in onze samenleving. Dit Kabinet verliest dan zijn legitimiteit. Dat is logisch, want je kunt geen loopje nemen met de Grondwet.

Rode draad: aanval op menselijk DNA

Er is nog een andere reden om je tot het uiterste te verzetten tegen deze wet en soortgelijke wetten die er nog aan zitten te komen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: