Berlijnse Senaat geeft kokhalzen uit | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

berlijnse-senaat-geeft-kokhalzen-uit-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

04-09-20 11:53:00,

Daarna is men altijd wijzer.

Een opmerking van Bernhard Loyen.

De gebeurtenissen van 29.08. in Berlijn kregen ook internationale aandacht. Na deze aan de ene kant zeer vervelende dag, vanwege de senaatsrichtlijn van dwang en geweld, aan de andere kant zo belangrijke, lange en prachtige dag voor alle betrokken, vreedzame en democratisch gezinde deelnemers, richtten de Duitse media zich op een marginale gebeurtenis van bijna 45 minuten.

Nee, het waren niet de gedisciplineerde honderdduizenden die deze week in het hele medialandschap onderwerp van discussie waren, niet de veelal zeer goede toespraken in de Großer Stern, waaronder die van de wereldkampioen voetbal Thomas Berthold. Niet de ontroerende toespraak van een nu ex-Groene politicus (1). Ook de aanwezigheid van Robert F. Kennedy jr. in Berlijn, met inbegrip van zijn briljante analyse van de status quo en een oprechte – Ich bin ein Berliner. De verspreide stapel, met betrekking tot de massa’s op de Strasse des 17. Juni, deelnemers van een andere demonstratie geregistreerd en goedgekeurd door de Berlijnse vergadering autoriteiten werd de Talk of the Republic. De bestorming van de Rijksdagtrap, de portaaltrap, werd de politieke kwestie van het heden.

Dat deze milde gebeurtenis helemaal niets te maken had met de laterale denkbeeldige demonstratie wordt nog steeds niet consequent gecommuniceerd. Dat 98% van de aanwezigen voor de Rijksdag zich duidelijk wilde onderscheiden van de honderdduizenden, is ook niet aan de orde. Dat dit feit gebaseerd is op wederkerigheid, d.w.z. duidelijk omschreven desinteresse in de inhoud, geen uitleg bij ARD & ZDF, Lanz, Maischberger, im Spiegel, ZEIT en alle andere plaatsvervangende agenten uit de mediawereld.

Om 16:27 uur twitterde de Berlijnse politie, citaat (2): „Voor het podium in het gebied van de Reichstag-weide werden delen van de barrière omvergeworpen. Personen kwamen het gesloten gebied binnen. We hebben hiertegen opgetreden en zullen de aanwezigen nu van de weide naar beneden leiden. De gazonsproeiers zullen daar binnenkort gaan werken.

Op hetzelfde moment, 2,4 km verderop bij de Großer Stern (3), luisterden de vredelievende mensen naar de toespraken op het podium van de lateraal denkende organisatoren. Het zag er niet anders uit rond 19.00 uur toen de handzame groep zich verzamelde op de portaaltrap van de Reichstag (4).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: