De grootste maakbaarheidsoperatie en ideologische omkering van de geschiedenis – terugblik en de stand van zaken in september

de-grootste-maakbaarheidsoperatie-en-ideologische-omkering-van-de-geschiedenis-–-terugblik-en-de-stand-van-zaken-in-september

04-09-20 08:37:00,

We zitten nog midden in de coronacrisis. Niet als je afgaat op het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen; wel als je het beleid van onze overheid bekijkt. Onlangs kondigde het kabinet nieuwe maatregelen af, waaronder het absurde ‘niet meer dan zes personen in huis’. De corona spoedwet die verregaande maatregelen beoogd kreeg flinke kritiek van de Raad van State, maar is nog volop in behandeling. En vorige week diende gezondheidsminister Hugo de Jonge een wetsvoorstel in voor het gebruik van de omstreden corona-app. Het contrast met de officiële cijfers van het RIVM is groot.

Brochure

Eind april publiceerde Cultuur onder Vuur een brochure over de mondiale coronacrisis, getiteld: ‘De grootste maakbaarheidsoperatie en ideologische omkering van de geschiedenis – versterkt door massahysterie en steun van het Vaticaan’. In deze brochure analyseerde Cultuur onder Vuur kritisch de voorspelde doemscenario’s, de gevolgen van de wereldwijde maatregelen (met name de lockdowns) voor de economieën, en de profiteurs van de crisis, waarbij extra aandacht werd gericht op de rol van het Vaticaan. We zijn nu vijf maanden verder en zeven maanden sinds het virus officieel voor het eerst in Nederland opdook. Tijd om opnieuw de balans op te maken.

Openbare analyse

Een van de meest opvallende aspecten van de crisis is het grote contrast tussen enerzijds het officiële verhaal, van bijvoorbeeld de WHO en de overheid dat in de mainstream media wordt gepubliceerd, en anderzijds het officieuze verhaal dat in alternatieve media door kritische journalisten en medische experts wordt verspreid. Deze tegenstelling bestaat bijvoorbeeld rond de herkomst van het virus, de precieze gezondheidsrisico’s ervan en rond alternatieve medicijnen. Om maar een voorbeeld te noemen: een Bulgaarse top-medicus, president van de Bulgaarse Pathology Association, stelde dat COVID-19 op zichzelf geen enkel sterfgeval veroorzaakt heeft. Het bestaan van twee zó uiteenlopende ‘narratives’ alleen al maakt een publiekelijk debat over deze kwesties noodzakelijk, maar dat is er niet of nauwelijks. Het overheidsbeleid is geheel gebaseerd op het officiële verhaal vanuit de WHO terwijl er geen ruimte is voor alternatieve, kritische geluiden die op de achtergrond massaal klinken. Dit wekt sterk de indruk dat er meer speelt dan alleen volksgezondheid.

Angstpropaganda

In de brochure van april noemde Cultuur onder Vuur vier profiteurs die garen spinnen bij de coronacrisis en het ingrijpende overheidsbeleid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: