Ingestorte communicatie: Wat als uiteindelijk “de covidianen” gelijk hebben? | Door Milosz Matuschek | KenFM.de

ingestorte-communicatie:-wat-als-uiteindelijk-“de-covidianen”-gelijk-hebben?-|-door-milosz-matuschek-|-kenfm.de

04-09-20 11:53:00,

Zelfs met statistieken kun je heel goed liegen. Het is oneerlijk om uit de toename van nieuwe infecties zo’n groot gevaar voor de gezondheid af te leiden, zoals momenteel door politici en de media wordt gedaan.

Een standpunt van Milosz Matuschek.

Het was half april 2020, de Covid 19 sterfgevallen waren op een hoogtepunt in Europa toen een Franse herder, eigenaar van duizenden schapen, een video online zette. Daarin legde hij uit hoe hij te werk gaat als hij de schapen moet scheren, vaccineren of naar het slachthuis moet leiden. Het meest effectieve instrument: de denkbeeldige wolf. Op zijn signaal dat er een wolf komt, rennen de schapen als bij toverslag het hok in. Eenmaal daar zijn ze zo blij dat ze aan de wolf zijn ontsnapt dat ze alles met hen laten gebeuren. Of de wolf nu echt bestond of niet, het maakt niet uit. Ze zijn blij dat ze veilig zijn.

Waar is de wolf?

In april stierven mensen aan Covid-19, er werden avondklokken, lockdowns en beschermende maatregelen opgelegd om te voorkomen dat het gezondheidszorgsysteem overbelast zou raken, wat tot nog meer sterfgevallen had kunnen leiden. De dreiging bestond uit ernstige ziekte, ziekenhuisopname, doodsgevaar. Vandaag moeten we erkennen dat De ineenstorting van het gezondheidssysteem heeft zich niet voorgedaan, wellicht dankzij de genomen maatregelen. In Duitsland hebben artsen en klinieken voor 400.000 mensen arbeidstijdverkorting geregistreerd. Overigens heeft niemand het meer over het gevaar van overbelasting van het gezondheidssysteem.

Maar één ding is sindsdien ingestort: communicatie via het virus. Het virus ontvouwt een onverwachte bijwerking: het valt de geest aan. Nu is het nieuwe gevaar: „De tweede golf is onderweg.“ Massale demonstraties tegen de Corona-politiek, zoals afgelopen weekend in Berlijn, zijn bijzonder verkeerd. Het infectiegevaar is te groot. Eerst probeerden ze de demonstratie over de hele linie te verbieden. Toen dat niet lukte, riepen ze mensen op zich er niet mee te bemoeien, want het was toch maar een verzameling ‚covidioten‘, rechtsextremisten en burgers van het Rijk. Het is schandalig: Politici en sommige journalisten denigreren mensen die op een ingrijpende manier tegen de huidige politiek demonstreren. Mensen roepen weer om de wolf, maar steeds minder mensen geloven blijkbaar dat die komt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: