Pandemie zonder pandemie | Door Torsten Engelbrecht | KenFM.de

pandemie-zonder-pandemie-|-door-torsten-engelbrecht-|-kenfm.de

04-09-20 11:53:00,

In 2009 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de pandemiedefinitie op doorslaggevende wijze afgezwakt – en de deur opengezet voor manipulatie met de pandemieterm. Uittreksel uit het boek „Virus Delusion“.

Een commentaar van Torsten Engelbrecht.

Tot begin mei 2009 stelde de WHO-website op de vraag „Wat is een pandemie?“ dat deze „gepaard ging met een enorm aantal sterfgevallen en ziekten“ (1). Maar plotseling schrapte de WHO deze tekstpassage – en slechts enkele weken later, op 11 juni, verklaarde de organisatie voor „varkensgriep“ het hoogste pandemische alarmniveau (fase 6). Zelfs op dit moment waren er volgens officiële bronnen nauwelijks „varkensgriep“-slachtoffers. De WHO heeft het publiek dus misleid, zoals blijkt uit een intern rapport (2). Met het schrappen van de tekstpassage in kwestie had zij eindelijk het idee uit haar documenten gewist dat logischerwijs met een „pandemie“ wordt geassocieerd: dat er ontelbare mensen sterven als gevolg van de pandemie. Dit maakte het ook gemakkelijk om COVID-19 tot een wereldwijde doodsoorzaak te verklaren, hoewel de wetenschappelijke basis hiervoor helemaal niet bestaat en hoewel Corona volgens de autoriteiten slechts een fractie van dit aantal sterfgevallen als gevolg van kanker, hartziekten, honger of zelfs stofdeeltjes claimt.

„De gezondheidsautoriteiten zijn in beslag genomen door een campagne van de farmaceutische bedrijven die alleen maar geld wilden verdienen met de vermeende dreiging.“

Dit citaat van Wolf-Dieter Ludwig, hoogleraar geneeskunde en voorzitter van de Duitse geneeskundige beroepsgroep, vormt vanaf oktober 2009 (3) de inleiding tot het hoofdstuk over de Mexicaanse griep in het boek „Virusmaniak“ (4). Het feit dat het zover zou kunnen komen heeft veel te maken met de winstmarges die de markt voor vaccins biedt. Het is nu opgezwollen tot 35 miljard dollar per jaar – en oligopolieachtige omstandigheden maken het mogelijk voor bedrijven om een nettowinst van exorbitante 44 dollar te behalen voor één dollar die ze investeren in vaccinatie in de 94 landen met het laagste inkomen ter wereld (5).

Grote Pharma zet druk

Het vooruitzicht op enorme winsten speelde ook een centrale rol in de zogenaamde varkensgriep (H1N1). Medio mei 2009 hebben niet minder dan 30 hooggeplaatste vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven een ontmoeting gehad met de toenmalige directeur-generaal van de WHO, Margaret Chan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: