Terugblik op 6 maanden persconferenties van Rutte en de Jonge – vragen over ongefundeerd politiek betoog | Stichting Vaccin Vrij

terugblik-op-6-maanden-persconferenties-van-rutte-en-de-jonge-–-vragen-over-ongefundeerd-politiek-betoog-|-stichting-vaccin-vrij

04-09-20 09:31:00,

Zes maanden na de eerste berichten over het Coronavirus blikt het kabinet terug aan de hand van drie vragen: Waar staan we nu, een half jaar na de uitbraak? Hoe beoordelen we de recente cijfers? En: Wat doen we nu en de komende tijd om die tweede golf voor te blijven?

 
Het is in feite simpel. De politiek heeft het vertrouwen van zelfdenkende burgers verloren. Het land is in korte tijd in een ongekende economische crisis beland, en de cijfers laten zien dat er geen sprake is – en nooit is geweest – van een werkelijk coronagevaar. Maar de media, aangevoerd door de persconferenties van Mark Rutte en Hugo de Jonge leiden goedgelovige burgers verder op een doodlopend spoor.

 
In de afgelopen persconferentie van 1 september waarin Mark Rutte en Hugo de Jonge uitleggen hoe het staat met de bestrijding van het Coronavirus zegt premier Rutte:

“Goedenavond, het is vandaag 1 september en zoals u ongetwijfeld nog weet de laatste datum op onze routekaart coronamaatregelen. Dat is de directe aanleiding voor deze persconferentie. En ik zeg het maar meteen: We hebben geen groot of onverwacht nieuws vandaag. Toch denken we dat het goed is de stand van zaken met u te bespreken, want er is natuurlijk na de laatste persconferentie van twee weken geleden wel het nodige gebeurd. We willen vandaag twee vragen met u doornemen. Ten eerste: de duiding: waar staan we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak. En hoe beoordelen we de recente cijfers? Daar zal ik kort iets over zeggen. Ten tweede: Wat doen we nu en de komende tijd om die tweede golf voor te blijven en er toch op voorbereid te zijn?

 
Voordat ik de cijfers induik wil ik om te beginnen een keer duidelijk gezegd hebben dat uiteraard iedereen vragen mag stellen bij wat we als kabinet doen, en daar ook kritiek op mag hebben.”  – Persconferentie 01-09-20

 
Steeds meer mensen hebben genoeg van het politiek gebazel op de persconferenties. Van een burger die nadenkt op basis van controleerbare feiten die overal – behalve in de media – te vinden zijn, kreeg ik de volgende vragenlijst toegestuurd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: